Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Obnova Ceste na ribnik v Brestanici v naslednjo fazo

Piše: R.K.

Čas objave:
03.02.2022 08:03

Prva faza obnove Ceste na ribnik skozi naselje Gorica, ki je obsegala razširitev ceste vključno z večnamensko potjo, je v zaključni fazi.

Zaključila naj bi se konec aprila, hkrati pa je že izdelana projektna dokumentacija za naslednji dve fazi, od naselja Gorica do novega mostu v Stolovniku ter od novega mostu do ribnikov. V KS Brestanica bo Mestna občina Krško sicer letos začela s pripravo projektne dokumentacije za obnovo Lovske ceste na grad, v sodelovanju z Direkcijo RS za infrastrukturo pa bo pristopila k ureditvi prehoda za pešce na državni cesti pri brestaniškem gasilskem domu.

Cesta na ribnik bo v treh fazah obnovljena in razširjena z večnamensko potjo ob levi strani cestišča vse do konca leta 2023. Za 2. fazo obnove od naselja Gorica do novega mostu v Stolovniku trenutno poteka urejanje lastniških razmerij in pa priprava razpisne dokumentacije za izbor izvajalca. Dela na gradbišču naj bi se začela v tem letu, v naslednjem letu pa še dela 3. faze od novega mostu v Stolovniku do ribnikov.

Obnova Lovske ceste proti gradu v dolžini 400 metrov

Trenutno je v izdelavi tudi projektna dokumentacija in urejanje lastništva za obnovo in širitev Lovske ceste od odcepa s Šolsko cesto proti gradu Rajhenburg v dolžini 400 metrov, vključno z ureditvijo pločnika in javne razsvetljave.

Ureditev prehoda za pešce pri gasilskem domu

Mestna občina Krško in Direkcija RS za infrastrukturo bosta še v tem letu uredili prehod za pešce na državni cesti skozi Brestanico pri gasilskem domu. Podpisali sta sofinancerski sporazum, sredstva so zagotovljena, v spomladanskih mesecih pa bo izveden razpis za izvajalca.