strela, udar strele Svet24.si

Strela udarila v 22-letnega koroškega lovca

drekci Svet24.si

Poglejte ta ostuden prizor v središču Ljubljane

doncic-dragic Necenzurirano

Kdo je kriv, da niste mogli gledati Dončića in ...

bojan pozar kadic videtic ura moci Reporter.si

Propadlemu politiku Bojanu Požarju se udinjanje ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

Ekrem Jevrić Odkrito.si

Poglejte, kakšnega sina ima pokojni Ekrem Jevrić

olimpija dragons 3 Ekipa24.si

Drama na predstavitvi Riere! Dragonsi so ...

Novice

Obnova državne Ceste krških žrtev po načrtih

Piše: R.K.

Čas objave:
28.03.2022 08:41

Prva faza obnove Ceste krških žrtev od starega mostu do križišča pri pokopališču Krško poteka v skladu s terminskim planom.

Projekt Direkcije RS za infrastrukturo v sodelovanju z Mestno občino Krško se bo v drugi fazi nadaljeval z obnovo odseka ceste od pokopališča do trgovskega centra v Leskovcu pri Krškem, tretja faza pa z obnovo ceste od hidroelektrarne Krško do Zatona.

Prva faza obnove, ki obsega obnovo vozišča od starega mostu do pokopališča vključno z ureditvijo krožišč tako pri stadionu kot pri pokopališču, naj bi bila po terminskem planu zaključena konec aprila. Njena vrednost pa znaša 1,9 milijona evrov, od tega Direkcija RS za infrastrukturo krije 1,1 milijona, preostanek pa Mestna občina Krško. Za 2. fazo obnove od pokopališča do leskovškega trgovskega centra trenutno poteka recenzija projektne dokumentacije, še v tem mesecu pa naj bi bil objavljen razpis za izvedbo del te faze. Po terminskem planu naj bi bila druga faza zaključena predvidoma do spomladi 2023. V naslednjem letu pa sledi še obnova tretje faze od hidroelektrarne do Zatona.