profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

rtvs rtv slovenija m24 Reporter.si

Golob obžaluje, ker se RTVS ni lotil politično ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

dr Odkrito.si

Dr. Rashid Buttar - NEPOJASNJENA smrt zdravnika, ...

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Novice Ribnica

Obnova ribniškega bazena končana, uradno odprtje konec poletja

Piše: STA

Čas objave:
03.07.2022 10:12

V občini Ribnica je zaključena prenova notranjega 25-metrskega bazena v Športni dvorani Ribnica, ki je hkrati edini bazen v občini. Tega bodo po pridobitvi uporabnega dovoljenja najprej odprli za športna društva, kar naj bi se zgodilo predvidoma čez dva tedna, do konca leta pa tudi za vse ostale, je za STA povedal župan Samo Pogorelc.

Na 45 let starem bazenu so zamenjali bazensko školjko, keramiko, bazensko tehnike in stavbno pohištvo. Izolirali so strop, na novo uredili razsvetljavo, ozvočenje in prezračevanje. Slačilnice oziroma garderobe so iz kleti premaknili nadstropje višje, da je omogočen tudi dostop gibalno oviranim osebam, kar je po županovih besedah tudi ena od pomembnejših pridobitev obnove.

Hkrati s tem pridobivajo gradbeno dovoljenje za izgradnjo zunanje terase, s katero bi v prihodnje omogočili uporabo bazena tudi kot kopališča v poletnih mesecih. Prehod iz bazena na teraso so že uredili, samo teraso pa naj bi začeli graditi nekje do leta 2024. "S tem bomo zagotovili, da bo bazen, ki je bil do zdaj čez poletje zaprt, v uporabi celo leto," je dodal župan.Po njegovih besedah bodo predvidoma v roku 14 dni bazen odprli za dozdajšnje uporabnike, plavalni klub in triatlon klub, do konca leta pa tudi za vse ostale. Uradna otvoritev bazena bo nekje v začetku jeseni.

Bazen je obnovilo podjetja CBE iz Ljubljane. Obnova je stala 1,9 milijona evrov, od česar je 1,5 milijona evrov zagotovilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.