Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Ribnica

Obnova ribniškega bazena končana, uradno odprtje konec poletja

Piše: STA

Čas objave:
03.07.2022 10:12

V občini Ribnica je zaključena prenova notranjega 25-metrskega bazena v Športni dvorani Ribnica, ki je hkrati edini bazen v občini. Tega bodo po pridobitvi uporabnega dovoljenja najprej odprli za športna društva, kar naj bi se zgodilo predvidoma čez dva tedna, do konca leta pa tudi za vse ostale, je za STA povedal župan Samo Pogorelc.

Na 45 let starem bazenu so zamenjali bazensko školjko, keramiko, bazensko tehnike in stavbno pohištvo. Izolirali so strop, na novo uredili razsvetljavo, ozvočenje in prezračevanje. Slačilnice oziroma garderobe so iz kleti premaknili nadstropje višje, da je omogočen tudi dostop gibalno oviranim osebam, kar je po županovih besedah tudi ena od pomembnejših pridobitev obnove.

Hkrati s tem pridobivajo gradbeno dovoljenje za izgradnjo zunanje terase, s katero bi v prihodnje omogočili uporabo bazena tudi kot kopališča v poletnih mesecih. Prehod iz bazena na teraso so že uredili, samo teraso pa naj bi začeli graditi nekje do leta 2024. "S tem bomo zagotovili, da bo bazen, ki je bil do zdaj čez poletje zaprt, v uporabi celo leto," je dodal župan.



Po njegovih besedah bodo predvidoma v roku 14 dni bazen odprli za dozdajšnje uporabnike, plavalni klub in triatlon klub, do konca leta pa tudi za vse ostale. Uradna otvoritev bazena bo nekje v začetku jeseni.

Bazen je obnovilo podjetja CBE iz Ljubljane. Obnova je stala 1,9 milijona evrov, od česar je 1,5 milijona evrov zagotovilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.