profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

sdv-udba Necenzurirano

Strašijo nas z Udbo, sami pa so izumili tajno ...

MAGAZIN-LJERKA BIZILJ-pl Reporter.si

Golob obžaluje, ker se RTVS ni lotil politično ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

dr Odkrito.si

Dr. Rashid Buttar - NEPOJASNJENA smrt zdravnika, ...

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Novice Šentjernej/Straža/Brežice

Posebne telefonske številke za starejše in obolele v domači oskrbi

Piše: Občina Šentjernej/Občina Straža/Občina Brežice

Čas objave:
14.03.2020 11:06

V občinah Šentjernej, Straža in Brežice so uvedli posebne telefonske številke za pomoč starejšim in obolelim, ki so v domači oskrbi. Z Občine Šentjernej so posredovali telefonsko številko, na katero kličite oboleli, ki ste v domači oskrbi in nimate možnosti, da si zagotovite oskrbo s hrano in drugimi nujnimi zadevami, kot so zdravila. Telefonska številka je 041 656 699 (med 6. in 16. uro).

Prav tako na to številko lahko kličete vsi občani, ki potrebujete kakršnekoli informacije o koronavirusu, in sicer vsak dan med 6. in 16. uro.

Za starejše in pomoči potrebne, pa so v občini Straža, v primeru oskrbe oz. pomoči dosegljivi na tel: 041 610 801 ali 031 318 550.

Občina Brežice je vzpostavila posebno telefonsko številko 051 20 10 10, namenjeno starejšim v stiski, ki potrebujejo nujno pomoč v času preventivnih ukrepov proti širjenju virusa.

Zaradi okoliščin in preventivnih ukrepov kot posledic korona virusa oz. Covid-19 virusa je Občina Brežice za starejše, najšibkejšo populacijo občank in občanov vzpostavila mobilno telefonsko številko 051 20 10 10 za pomoč posameznikom v stiski. Številka je na voljo od petka, 13. 3. 2020. Na njo lahko pokličejo vsi starejši, ki potrebujejo nujno pomoč pa nimajo nikogar od bližnjih svojcev ali sosedov, ki bi jim lahko pomagal. Kot nujne zadeve so mišljeni predvsem oskrba z nujnimi živili in zdravili.

Občina Brežice se dodobra zaveda starejše populacije, ki predstavlja nadpovprečni delež prebivalcev občine glede na Slovenijo. Zato je v preteklosti že vzpostavila širok nabor aktivnosti v podporo zagotavljanja krepitve kakovostnega bivanja starejših občank in občanov v lastnih domovih.  Zavedajo se, da imajo v uvedenih izrednih okoliščinah posamezni, predvsem starejši omejene možnosti ukrepanja, zato verjamejo, da jim bo pomoč, dostopna preko posebne telefonske številke pri tem koristila.