računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

Alec Baldwin Svet24.si

Alec Baldwin obtožen nenamernega uboja

Asta vrečko Necenzurirano

Asti Vrečko zaradi opozicije prepovedali nastop ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

Blaž Kričej Režek, Dejan Režek Njena.si

Sanjski Blaž v javnosti končno pokazal tudi očeta

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Od danes znova več možnosti za zdravstveno varstvo živali

Piše: STA

Čas objave:
21.04.2020 07:12

Lastniki lahko svojim živalim z današnjim dnem znova zagotavljajo sistematično spremljanje njihovega zdravstvenega stanja. Kmetijsko ministrstvo je namreč razrahljalo ukrepe, sprejete za zajezitev širjenja novega koronavirusa, tudi na področju zdravstvenega varstva živali.

Z današnjim dnem so v veljavi spremembe odredbe o začasnih ukrepih v zvezi z izvajanjem ukrepov glede najmanjšega obsega zdravstvenega varstva živali ter označevanja in registracije živali.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je iz odredbe črtalo prepoved opravljanja vseh preventivnih aktivnosti, ki se izvajajo na podlagi odredbe o izvajanju sistematičnega spremljanja zdravstvenega stanja, programov izkoreninjenja bolezni in cepljenj živali v letošnjem letu.

Doslej so bili namreč zaradi ukrepov za zajezitev epidemije mogoči le točno določeni odvzemi vzorcev, preiskave in cepljenja.

V veljavi pa še vedno ostajajo nekatere druge omejitve, denimo zaustavitev rokov preventivnega cepljenja psov proti steklini, ter spremembe, povezane z označevanjem in registracijo živali.