Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Dolenjske Toplice

Od jutri Pelji me, prosim

Piše: STA

Čas objave:
28.02.2022 12:49

V Občini Dolenjske Toplice bodo jutri začeli izvajati brezplačne prevoze za starejše in lažje gibalno ovirane občane. Občina bo dala na voljo lastno vozilo, skrbela bo za njegovo vzdrževanje in gorivo, za šoferje prostovoljce so poskrbeli pri topliškem društvu upokojencev. Naročila prevozov bo prevzemal topliški turistično-informativni center.

Pobudo za projekt, ki so ga poimenovali Pelji me, prosim, je dalo Društvo upokojencev Dolenjske Toplice, ki je poskrbelo tudi za osem prostovoljnih voznikov, je ob današnjem podpisu pogodbe za izvajanje omenjene storitve povedal topliški župan Franc Vovk.

Do usluge so sicer upravičeni upokojenci in lažji invalidi s stalnim prebivališčem v Občini Dolenjske Toplice. Brezplačni prevozi pa jim bodo na voljo za številne opravke. Med drugim za obisk zdravnika, bolnišnice, raznih ustanov in uradov, je navedel župan.

V primeru, da bo vozilo prosto, bo na voljo tudi za dodatne usluge oz. za obisk banke, pošte in nakupe živil v trgovini, najbližji stalnemu prebivališču upravičenca. Za dodatne usluge bo sicer posameznikom na voljo le dvakrat mesečno.

Prevoze bodo omogočali le med delavniki med 7. in 16. uro, posebnim potrebam pa se bodo prilagodili. Naročilo za prevoz bo treba oddati tri dni pred želeno uslugo, in sicer od ponedeljka do petka, praviloma med 9. in 11. uro.

Z uslugo Pelji me, prosim, želijo sicer izboljšati mobilnost starejših in lažje gibalno oviranih občanov, je dejal Vovk in še napovedal, da bodo za dve prostovoljki in šest voznikov prostovoljcev pripravili krajši osvežilni tečaj prometnih predpisov.

Predsednik Društva upokojencev Dolenjske Toplice Dušan Kraševec je pojasnil, da so se za omenjeno pobudo odločili zaradi velikega povpraševanja občanov po tovrstni uslugi. Analiza povpraševanja pa je pokazala, da si tovrstno uslugo želi vsaj 60 občanov, je dodal.

Vovk je ob robu današnje novinarske konference s podpisom pogodbe za STA povedal, da se namerava na jesenskih volitvah vnovič oz. petič potegovati za mesto topliškega župana. S svojim znanjem in z izkušnjami je pripravljen še naprej sodelovati pri razvoju Občine Dolenjske Toplice. A le še en dodatni mandat, je dodal.

Vovk je sicer topliško občino v treh zaporednih mandatih kot župan vodil med letoma 1998 in 2010. Vodi jo tudi v zadnjem mandatu od leta 2018.