hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Trebnje

AVDIO: Od nove pridobitve si obetajo nekaj več kot 50 novih delovnih mest

Piše: STA

Čas objave:
04.03.2020 12:32

Trebanjski izdelovalec montažnih modularnih objektov in bivalnih zabojnikov Rem je danes predstavil projekt novega poslovno-proizvodnega objekta in razvojni projekt skoraj ničenergijskih modulov. Za prvega je gospodarsko ministrstvo namenilo 2,6 milijona evrov državne naložbene podpore, za drugega pa nekaj nad 220.000 evrov evropske podpore.

Gospodarski minister, ki opravlja tekoče posle, Zdravko Počivalšek je na današnji novinarski konferenci v Trebnjem povedal, da bodo Removo naložbo podprli s sredstvi, ki jih predvideva zakon o spodbujanju investicij, Remov razvojni projekt prilagodljivih skoraj ničenergijskih objektov FlexModNZEB pa z denarjem iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Rem je sicer prvo podjetje, ki ga bodo podprli po omenjenem zakonu o spodbujanju investicij, ki ga je DZ sprejel v začetku 2018, je še opozoril Počivalšek.

Po podatkih direktorja Rema Igorja Kastelica bodo za naložbo v novo poslovno-proizvodno stavbo, ki so jo v novo nastajajoči trebanjski industrijski coni leta 2016 začeli z nakupom približno poldrugi milijon evrov vrednega zemljišča, odšteli 15,1 milijona evrov.

Pri tem bodo za samo zgradbo odšteli 7,5 milijona evrov in za tehnološko opremo 7,6 milijona evrov. Del proizvodnje bodo v njej zagnali letos, v glavnini pa predvidoma oktobra prihodnje leto.

Od nove pridobitve si obetajo nekaj več kot 50 novih delovnih mest, od teh 11 visokotehnoloških, okrepitev dodane vrednosti na zaposlenega na 57.000 evrov, letni dobiček na ravni 3,5 milijona evrov in 41 milijonov evrov letnih čistih prihodkov od prodaje.

Remu bo naložba med drugim omogočila optimizacijo proizvodnje in okrepitev zmogljivosti, digitalizacijo proizvodnje in izdelavo novih visoko učinkovitih montažnih modularnih enot.

V novi zgradbi z nekaj več kot 23.000 kvadratnimi metri bodo nekaj nad 7000 kvadratnih metrov namenili pritličnim proizvodnim prostorom, slabih 6000 kvadratnih metrov pritličnim in nekaj čez 7000 kvadratnih metrov kletnim skladiščnim prostorom. Za pisarne in jedilnico bo preostalo nekaj več kot 3000 kvadratnih metrov.

Med tehnološko opremo je Kastelic navedel linijo za sestavo modularnih enot, robotsko varilno linij, avtomatsko linijo za antikorozijsko obdelavo jekla, CNC obdelovalne stroje in drugo strojno opremo.

Pomočnik direktorja podjetja Rem Bruno Čibej je dejal, da je Rem, ki zaposluje nekaj več kot 190 ljudi, lani ustvaril 36 milijonov evrov prihodkov. Skoraj 72 odstotkov svojih izdelkov je izvozil, od tega skoraj 30 odstotkov v Nemčijo.

Rem se pri izvozu med drugimi zanaša na svojih več kot 80 stalnih kupcev, poleg Nemčije so njegovi glavni trgi še Avstrija, Madžarska, Švica, Belgija, ZDA in Danska.

Rem je sicer srednje veliko podjetje s pomembno vlogo na področju proizvodnje montažnih modularnih objektov in bivalnih kontejnerjev tako v Sloveniji kot Evropi. Družba se je usmerila v izdelavo zabojnikov s poudarkom na sanitarnih in bivalnih, v zadnjih letih pa se je s pomočjo lastne razvojne ekipe in projektnega oddelka preusmerila v projektiranje, izdelavo in montažo zahtevnejših modularnih montažnih objektov ter v inženiring.

V Remu želijo postati eden vodilnih evropskih proizvajalcev modularnih sistemov gradnje z uporabo napredne tehnologije, projektnega pristopa in individualne obravnave.

Minister Zdravko Počivalšek o podpori Remu


Direktor Rema Igor Kastelic o naložbi