Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Črnomelj

Odkritje table kot začetek gradnje novega vrtca v Loki

Piše: R.K.

Čas objave:
24.09.2021 12:18

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek, direktor podjetja TGH Stjepan Jarnević, direktor družbe CGP Martin Gosenca in ravnateljica Vrtca Otona Župančiča Črnomelj Stanka Kure so slavnostno odkrili tablo, ki simbolično obeležuje začetek gradnje novega vrtca v Črnomlju, enota Loka.

Nova stavba vrtca, enota Loka bo imela 14 oddelkov z vsemi spremljajočimi in upravnimi prostori. V sklopu investicije je tudi oprema in ureditev zunanje površine, dela pa bodo zaključena predvidoma do julija 2022. »Moram poudariti, da gre za enega večjih in zahtevnejših projektov v naši občini. To s seboj prinese ogromno usklajevanja, dogovarjanja in sestankov med izvajalci, projektanti, nadzorom in naročnikom. Ob načrtovanju smo si prizadevali, da bo vrtec kvaliteten, sodoben in varen za naše najmlajše. Prilagodili smo se okolju in trenutnemu trgu, kjer so cene gradbenega materiala poskočile, a uspeli smo najti skupno točko in pričeli z aktivnostmi gradnje, » je povedal župan.

odkritje-table-kot-začetek-gradnje-novega-vrtca-v-loki
Odkritje table kot začetek gradnje novega vrtca v Loki
Občina Črnomelj

Do sredine oktobra bo pripravljena temeljna plošča in potem se bo lahko začelo z gradnjo samega objekta. Krovska dela strehe in teras pa bodo dokončana predvidoma do konca letošnjega leta. Izvajalca sta podjetje TGH in družba CGP v partnerstvu. Vrednost celotne investicije skupaj z dokumentacijo, gradnjo in nadzorom znaša 4.174.000 EUR. Od tega bo 568.912 EUR prispeval EKO Sklad Republike Slovenije. Razliko bo pokrila Občina Črnomelj z lastnimi sredstvi.

odkritje-table-kot-začetek-gradnje-novega-vrtca-v-loki
Odkritje table kot začetek gradnje novega vrtca v Loki
Občina Črnomelj

Scenarij za dogodek je pripravil JSKD OI Črnomelj, povezoval ga je Tadej Fink, za kulturni program pa so prisrčno poskrbeli otroci iz Vrtca Otona Župančič. Zbrane je nagovorila tudi ena od projektantk Maja Ivanič iz podjetja Oaza.