Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka drugič postala mamica

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Novice Črnomelj

Odkritje table kot začetek gradnje novega vrtca v Loki

Piše: R.K.

Čas objave:
24.09.2021 12:18

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek, direktor podjetja TGH Stjepan Jarnević, direktor družbe CGP Martin Gosenca in ravnateljica Vrtca Otona Župančiča Črnomelj Stanka Kure so slavnostno odkrili tablo, ki simbolično obeležuje začetek gradnje novega vrtca v Črnomlju, enota Loka.

Nova stavba vrtca, enota Loka bo imela 14 oddelkov z vsemi spremljajočimi in upravnimi prostori. V sklopu investicije je tudi oprema in ureditev zunanje površine, dela pa bodo zaključena predvidoma do julija 2022. »Moram poudariti, da gre za enega večjih in zahtevnejših projektov v naši občini. To s seboj prinese ogromno usklajevanja, dogovarjanja in sestankov med izvajalci, projektanti, nadzorom in naročnikom. Ob načrtovanju smo si prizadevali, da bo vrtec kvaliteten, sodoben in varen za naše najmlajše. Prilagodili smo se okolju in trenutnemu trgu, kjer so cene gradbenega materiala poskočile, a uspeli smo najti skupno točko in pričeli z aktivnostmi gradnje, » je povedal župan.

odkritje-table-kot-začetek-gradnje-novega-vrtca-v-loki
Odkritje table kot začetek gradnje novega vrtca v Loki
Občina Črnomelj

Do sredine oktobra bo pripravljena temeljna plošča in potem se bo lahko začelo z gradnjo samega objekta. Krovska dela strehe in teras pa bodo dokončana predvidoma do konca letošnjega leta. Izvajalca sta podjetje TGH in družba CGP v partnerstvu. Vrednost celotne investicije skupaj z dokumentacijo, gradnjo in nadzorom znaša 4.174.000 EUR. Od tega bo 568.912 EUR prispeval EKO Sklad Republike Slovenije. Razliko bo pokrila Občina Črnomelj z lastnimi sredstvi.

odkritje-table-kot-začetek-gradnje-novega-vrtca-v-loki
Odkritje table kot začetek gradnje novega vrtca v Loki
Občina Črnomelj

Scenarij za dogodek je pripravil JSKD OI Črnomelj, povezoval ga je Tadej Fink, za kulturni program pa so prisrčno poskrbeli otroci iz Vrtca Otona Župančič. Zbrane je nagovorila tudi ena od projektantk Maja Ivanič iz podjetja Oaza.