Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Novo mesto

Odločitev o proizvodnji električnega twinga v Revozu naj bi bila znana zelo kmalu

Piše: STA

Čas objave:
23.04.2024 08:39

Poslovanje novomeškega Revoza, ki je lani zmanjšal prihodke od prodaje in povečal čisti dobiček, bo v veliki meri odvisno od tega, ali bodo v podjetju izdelovali prenovljeno različico električnega twinga. Odločitev o tem še ni bila sprejeta, naj bi pa bila zelo kmalu, so za STA povedali v podjetju.

Lani so v podjetju zabeležil 822,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, medtem ko jih je bilo predlani za 933,3 milijona evrov. Čisti dobiček se je medtem podvojil s 4,7 milijona evrov na 9,4 milijona evrov, so navedli.

V družbi trenutno zaposlujejo 1400 ljudi, delo pa poteka v eni izmeni. Še pred epidemijo covida-19, ki je sovpadla z zagonom proizvodnje pete generacije modela Clio, je tovarna obratovala v treh izmenah. Razlog za upad proizvodnje je bila epidemija, po njej so se soočali še s krizo v oskrbi z elektronskimi deli, s katero se danes ne soočajo več.


V Revozu trenutno sestavljajo Renaultove modele Clio, Twingo in električni Twingo. Dnevno izdelajo 325 vozil. Vsega skupaj so lani naredili 60.881 vozil.

V tem letu bodo v Revozu zaključili z izdelovanjem starega modela twinga in električnega twinga. Prihodnje poslovanje tovarne bo tako v veliki odvisno od odločitve Renaulta, ali bodo v Revozu izdeloval novi model električnega twinga.

Čeprav je Reuters nedavno poročal, da bo temu tako in da naj bi proizvodnja stekla leta 2026, v Revozu pravijo, da lahko za zdaj potrdijo le nadaljevanje proizvodnje clia. Odločitev o proizvodnji novega modela električnega twinga, katerega koncept je bil predstavljen konec lanskega leta, pa za zdaj še ni bila sprejeta. "Do tega naj bi prišlo zelo kmalu," so navedli.