Bobnar Golob Svet24.si

Jambrek je imel sicer krajšega, a Bobnarjeva ...

prostitucija Svet24.si

S prodajanjem spolnih storitev je zaslužila hišo

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

Boštjan Bandelj Reporter.si

Bivši študent Roberta Goloba je eden ...

neymar Ekipa24.si

Brazilci v solzah zapuščajo Katar: Hrvati po ...

Jan Zarnik Njena.si

Uganete, koliko je na Kmetiji shujšal Jan?

slovenija norveska lv Ekipa24.si

Bomba vseh bomb: vroči slovenski reprezentant ...

Novice

Odobrena sredstva za ureditev infrastrukture v PC TRIS Kanižarica

Piše: R.K.

Čas objave:
06.10.2022 08:51

Občina Črnomelj bila uspešna na javnem razpisu »Podpora inovativnim ekosistemom ekonomsko-poslovne infrastrukture«, ki je bil objavljen v okviru Načrta za okrevanje in odpornost Republike Slovenije.

Za projekt ekonomsko-poslovne infrastrukture v Poslovni coni TRIS Kanižarica (3. del: ceste D1, G1 in G) je občina Črnomelj prejeli sklep o odobritvi sredstev v višini do največ 942.370,75 evrov oziroma do največ 100% upravičenih stroškov projekta.

Ocenjena vrednost projekta znaša 1.435.982,83 evrov z DDV, tako da bo preostanek v višini 493.612,08 evrov zagotovila Občina Črnomelj.

Predmet projekta je ureditev infrastrukture v delu PC TRIS, izdelava vizije ekonomsko poslovne cone (EPC), vzpostavitev ustreznega informacijsko-komunikacijskega omrežja (spletna stran EPC) in izvajanje storitev v podporo delovanju EPC, medsebojnemu povezovanju podjetij v EPC in iskanju novih podjetij za umestitev v EPC.

Ureditev infrastrukture zajema izgradnjo: dela ceste D1 v dolžini 210 m, del ceste G v dolžini 180 m in del ceste G1 v dolžini 330 m ter vso pripadajočo fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo, vodovod, pločnike, zasaditev in postavitev male sončne elektrarne. Slednja bo zagotavljala samooskrbo z električno energijo za celotno poslovno cono. Območje, ki je predmet ureditve, bo imelo po zaključku projekta zagotovljeno vso potrebno infrastrukturo za nemoteno delovanje. S tem bo Občina Črnomelj prispevala k skladnejšemu in hitrejšemu regionalnem razvoju, krepitvi konkurenčnosti podjetniškega okolja, pozitivnemu vplivu na okolje in povečanju dodane vrednosti za mala in srednja podjetja.

Območje predvidene ureditve je degradirano območje, ki predstavlja nekdanji rudniški kompleks v Kanižarici, kjer se je razvila PC TRIS. Glavni vzrok za prijavo je bil jasno izražen interes podjetij za vstop v PC. Z ureditvijo infrastrukture v PC bodo podjetja širila svoj obseg poslovanja, v cono bodo vstopala tudi nova podjetja, se bodo ustvarjala nova delovna mesta, rasla bo dodana vrednost in se krepila konkurenčnost gospodarstva.