Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Odpovedi prireditev tudi na našem koncu

Piše: Radio Krka, M.K./STA/

Čas objave:
09.03.2020 09:22

Zaradi pojava koronavirusa v Sloveniji, so odpovedane številne prireditve tudi na našem koncu. Ljudska knjižnica Metlika je že v soboto, zaradi pojava koronavirusa, do preklica odpovedala vse dogodke v Kulturnem domu Metlika. Tudi Zavod Novo mesto obvešča, da do nadaljnjega odpovedujejo vse predstave v Trdinovi dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine in vse ostale dogodke v organizaciji Zavoda Novo mesto na ostalih športnih objektih.

Za vse dogodke bodo v najkrajšem možnem času poskušali zagotoviti nadomestne termine. O vseh novostih bodo javnost obveščali na spletni strani, v medijih ter na socialnih omrežjih Zavoda Novo mesto.  Športnim društvom in klubom, ki najemajo prostore v njihovih športnih objektih svetujejo, da ne organizirajo dogodkov, kjer je predvideno zbiranje večjega števila ljudi ter izvajajo svojo vadbo skladno z navodili Ministrstva za izobraževanje, znanje in šport. Mladinski Center Oton do nadaljnjega zapirajo.

Društvo salamarjev Sevnica, skladno z odgovornim ravnanjem in novo uredbo Ministrstva za zdravje, ki začne veljati z 10. marcem, odpoveduje javni del prireditve 59. salamiade. Kljub temu, da je sevniška salamiada resnično dolgoleten dogodek z bogato tradicijo, pa v Društvu salamarjev Sevnica obiskovalcev ne želimo izpostavljati nepotrebnem tveganju. Vse dolgoletne obiskovalce sevniške salamiade prosimo za razumevanje.  Razglasitev rezultatov ocenjevanja bo jutri potekala v gostilni Vrtovšek, ob 15. uri, ko bodo zmagovalcem podeljene tudi nagrade v okviru tekmovanja.

V največji kulturni ustanovi v državi, Cankarjevem domu, bodo vse prireditve do vključno 15. marca prestavili na poznejši datum ali jih odpovedali. Uredba ne velja za razstave.

Iz Kmetijske zadruge Krka so sporočili, da bodo v skladu z navodili Ministrstva za zdravje in NIJZ ter glede na povečano nevarnost okužb s koronavirusom 26. Gregorjev sejem, ki bi ta konec tedna bil pri novomeški Qlandii, prestavili, poroča Dolenjski list.  »Predvidevamo, da bo nadomestni termin 26. Gregorjevega sejma v prvem tednu junija, in sicer od 5. do 7. junija,« je dodal mag. Robert Tomazin, vodja prireditve Gregorjev sejem 2020 in se vsem zahvalil za razumevanje.

Varuh človekovih pravic Peter Svetina, bo obisk Metlike, predviden za sredo, 18. marca, zaradi objektivnih okoliščin prestavil. 

V Knjižnici Mirana Jarca so zaradi koronavirusa prestavili predstavitev knjige Poezija o smrti Josipa Fabine, ki naj bi bila danes, v ponedeljek, 9. marca 2020, ob 18. uri v prireditvenem atriju knjižnice. Prav tako je prestavljena predstava Ljubezenski oglas v izvedbi Vesne Anđelković, ki naj bi bila v prireditvenem atriju knjižnice v sredo, 11. marca 2020, ob 18. uri. O novih terminih dogodkov vas bodo pravočasno obvestili. Hkrati obiskovalce knjižnice prosijo, da v primeru obolelosti ne obiskujete knjižnice. Priporočajo uporabo storitev preko telefona (07/393 46 00) in/ali spletnih storitev, kot sta spletna rezervacija in podaljševanje gradiva (spletni servis Moja knjižnica, mobilna aplikacija mCOBISS, knjiznicanm@kmj.si). V primeru obiska knjižnice pa vas prosijo, da si ob vstopu v knjižnico razkužite ali umijete roke, saj je ustrezna higiena rok temeljni, najenostavnejši in najučinkovitejši način za preprečevanje prenosa številnih bolezni.

Tudi v Posavskem muzeju Brežice se pridružujejo javnim ustanovam, ki zaradi preventive prestavljajo dogodke v tem tednu. Zato sporočajo, da so naslednji dogodki prestavljeni: torek in sreda, 10. in 11. 3. 2020 – Festival etnografskega filma, četrtek, 12. 3. 2020, ob 19.uri – Koncert in odprtje razstave »Med pticami, glasbo in nebom«… Razstava Branka Brečka: Ptice Vrbine bo od četrtka že na ogled v Malem avditoriju. Muzej pa ostaja odprt, poskrbeli so za priporočene ukrepe. 

V imenu vseh organizatorjev dogodka 5. ženski modno-kulinarični večer, ki naj bi potekal 10. marca, na sevniškem gradu, ob 18. uri, sporočajo, da je dogodek odpovedan. Kljub temu, da število udeleženk ne bi preseglo meje, ki jo je določila Odredba o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih prostorih, pa organizatorji dogodka, to je Kopitarna Sevnica d.d., javni zavod KŠTM Sevnica, Krajevna skupnost Sevnica in Občina Sevnica verjamejo, da je odpoved dogodka skladna z odgovornim ravnanjem ob zaznavi pojava koronavirusa.

Otvoritev s kulturnim programom, ob razstavi Franca Goloba, ki je bila načrtovana 12. marca 2020, ob 19. uri, v Galeriji Krka v Novem mestu, je odpovedana.  Za odpoved so se odločili iz previdnostnih razlogov, za preprečitev tveganj, ki so povezana s koronavirusom. Razstavljena dela bodo sicer na ogled do 10. aprila 2020. 

Z JSKD Brežice sporočajo da, glede na priporočila NIJZ in trenutno stanje v državi, odpovedujejo vse svoje prireditve in izobraževanja, ki so bila načrtovana v tem tednu, vključno z nedeljo, 15. 3. 2020. Za odpovedane prireditve bodo poiskali nadomestne termine, ko bodo pogoji za to primerni.

Škofijsko srečanje otroških in mladinskih zborov, ki je bilo načrtovano za prihodnjo soboto, 14. marca, v Šentjerneju, je odpovedano. Na sobotni seji Škofijskega pastoralnega sveta, je bila sprejeta soglasna odločitev, da se srečanje iz preventivnih razlogov prestavi na kasnejši datum. Razlog za prestavitev je širjenje koronavirusa in želja, da se mladih pevcev ne izpostavlja tveganju okužbe. V ugodnih razmerah bo za srečanje določen drug termin, predvidoma v poletnih ali jesenskih mesecih tekočega leta. O novem datumu vas bodo pravočasno obvestili. 

Tako so se odločili zaradi priporočil NIJZ. V najkrajšem možnem času vas bodo obvestili o nadomestnih terminih. Zahvaljujejo se za razumevanje. Odpovedi ostalih dogodkov lahko spremljate tukaj