Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Žužemberk

FOTO: Odprti Trški dnevi

Piše: S.M.

Čas objave:
08.07.2019 10:44

S tradicionalno kulturno etnografsko prireditvijo so v Srednjem Lipovcu v Občini Žužemberk konec minulega tedna Lipovški oglarji prižgali kopo in s tem simbolno odprli tradicionalne Trške dneve v Suhi krajini.

Kopo je blagoslovil domači župnik Janez Zaletel, v kulturnem programu pa so se predstavili mladi glasbenici in moški vinogradniški pevski zbor. Številne zbrane pa sta pozdravila tudi žužemberški in mirnopeški župan Jože Papež in Andrej Kastelic.

IMG_0358.jpg
Trški dnevi
R.K.

Pestro športno dogajanje je bilo tudi na Loki, kjer se je odvijal tradicionalni turnir v odbojki na mivki. Župan Papež je najboljšim podelil tudi pokale. V organizaciji Forme Vive Trebnje so potekali tudi tematski delavnici na temo Voda, kjer sta jo na zanimiv način izvedla Ivica Križ in dr. Simon Muhič. Hkrati je na grajskem dvorišču potekala tudi likovna delavnica, kjer so ustvarjali Nora De Saint Picman, Anton Zupančič in Franci Zupančič.

IMG_0639.jpg
Trški dnevi
R.K.

V nedeljo so se pred podelitvijo priznanj krvodajalcem, srečali tudi predsedniki društev in organizacij. V kulturnem delu programa v okviru podelitve priznanj krvodajalcem, ki ga je povezovala Lilijana Hrovat, sta se predstavila Jan Ropič in Silva Mohorčič. Največjo hvaležnost in zahvalo za dosedanjo humanitarnost pa si je izmed devetnajstih jubilantov prav gotovo zaslužil krvodajalec Andrej Boh iz Boršta pri Dvoru, ki je kri daroval 110-tič. Krvodajalcem so podelili priznanje župan Jože Papež, sekretarka OZRK Novo mesto Barbara Ozimek in Silva Kotar iz Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto.

IMG_0690.jpg
Trški dnevi
R.K.
Foto: Slavko Mirtič