Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Odprtje izgradnje Ekonomsko poslovne infrastrukture v Poslovni coni TRIS Kanižarica

Piše: R.K.

Čas objave:
15.11.2022 12:50

Danes je župan občine Črnomelj, Andrej Kavšek, skupaj s predstavniki bližnjih podjetij Marto Kelvišar, direktorico podjetja Adria Dom, Stjepanom Jarnevićem, direktorjem podjetja TGH in Dejanom Frankovičem, direktorjem podjetja Tim-Teh, uradno predal namenu izgradnjo ekonomsko poslovne infrastrukture v Poslovni coni TRIS Kanižarica. Investicija je zajemala izgradnjo cest v skupni dolžini 328 m z vso pripadajočo fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo, vodovodom ter pločniki.

Občina Črnomelj je projekt financirala v celoti iz lastnih sredstev. Skupaj je investicija znašala 540.841 evrov.

K pripravi projekta je Občina Črnomelj pristopila v letu 2021, dela pa so zajemala izgradnjo dela ceste F v dolžini 177 m, dela ceste E1 v dolžini 73 m, dela ceste E2 v dolžini 78 m ter vso pripadajočo fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo, vodovodom ter pločnikom. Izvajalec gradbenih del je bilo podjetje TGH iz Črnomlja, nadzorna dela je opravilo podjetje Ambiens iz Črnomlja in koordinacijo za varnost in zdravje pri delu podjetje Renova iz Novega mesta.

Za kulturni program prireditve sta poskrbela na harmoniki Blaž Pezdirec in njegov mentor iz Glasbene šole Črnomelj Miro Dizdar, prireditev je povezoval Jaka Birkelbach, za scenarij in pomoč pri organizaciji dogodka pa je poskrbel JSKD OI Črnomelj.

Tako je PC TRIS Kanižarica s svojimi poslovnimi subjekti pridobila 328 m nove infrastrukture in boljše pogoje za razvoj in nadgradnjo svojih dejavnosti. Posodobitev PC TRIS se bo kmalu nadaljevala s projektom »Ekonomsko poslovna infrastruktura v PC TRIS Kanižarica - 3. del: ceste D1, G1 in G«, saj je Občina Črnomelj na razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo letos pridobila sredstva v višini do največ okoli 950.000 EUR oziroma do največ 100% upravičenih stroškov projekta. Ocenjena vrednost projekta znaša okoli 1.5 milijona evrov, preostanek bo zagotovila Občina Črnomelj.

Ureditev infrastrukture v sklopu projekta zajema izgradnjo cest po delih z vso pripadajočo fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo, vodovod, pločnike, zasaditev in postavitev male sončne elektrarne. Slednja bo zagotavljala samooskrbo z električno energijo za celotno poslovno cono.