atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Odprtje nove prometne ureditve pri OŠ Vinica

Piše: R.K.

Čas objave:
17.11.2022 12:25

Župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek je skupaj z učenci in ravnateljico OŠ Vinica Ines Žlogar uradno predal namenu novo prometno ureditev pri OŠ Vinica. Naročnica nove prometne ureditve je bila Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, investicijo pa je sofinancirala Občina Črnomelj.

Zbrane sta nagovorila Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj in ravnateljica šole Ines Žlogar. Župan je izpostavil izjemen pomen varnosti v okolici šol in uporabnikom zaželel varno uporabo novih pridobitev.

V novi prometni ureditvi je narejena trapezna grbina na prehodu za pešce med šolo in vrtcem, urejeno odvodnjavanje, asfaltirano 150 m regionalne ceste, 100 m pločnikov in cestna razsvetljava. Občina Črnomelj je investicijo sofinancirala v vrednosti okoli 85.800 EUR, celotna investicija pa je znašala okoli 183.700 EUR. Ker je cesta državna, je naročnica investicije Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, izvajalec del pa je bila družba CGP.

Pester kulturni program so pripravili učenci OŠ Vinica z mentorji. Poleg nastopa otroškega in mladinskega pevskega zbora viniške šole, so se z recitacijami predstavili učenci iz različnih razredov. Po koncu prireditve so predstavniki učencev od 1. do 9. razreda in vrtca s tekom simbolično »prerezali trak« ter tako uradno predali namenu novo prometno ureditev pri OŠ Vinica. Prireditev je povezoval Jaka Birkelbach, za scenarij prireditve pa je poskrbel JSKD OI Črnomelj.