Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Odprtje razstave natečajnih rešitev za OŠ dr. Mihajla Rostoharja

Piše: R.K.

Čas objave:
23.01.2023 11:06

Na četrtkovem odprtju razstave natečajnih elaboratov javnega projektnega enostopenjskega natečaja za OŠ dr. Mihajla Rostoharja je zbrane pozdravila v. d. direktorja občinske uprave Mestne občine Krško Ajda Štrucl, v nadaljevanju pa sta natečaj in zmagovalno rešitev predstavila predstavnik komisije za izbor in predstavnik ponudnika, ki je prejel prvo nagrado.

V septembru 2022 je bil objavljen javni natečaj za OŠ dr. Mihajlo Rostohar, nakar je v decembru komisija izbrala najprimernejšo rešitev. Na natečaj so prispeli štirje natečajni predlogi, ki vsak zase na inovativen način predstavljajo idejo, kako umestiti stavbo v občutljivo okolje zaledja starega obcestnega trga v Krškem. Prvo nagrado je prejel elaborat ponudnika Dans arhitekti d.o.o.. Po mnenju komisije predlagana rešitev z nenavadno obliko maksimalno izkorišča lokacijo ter z odprtostjo omogoča kvalitetno okolje za uporabnike kot tudi zaposlene. Po načrtu bi projekt, ocenjen na nekaj več kot 10 milijonov evrov, lahko prve uporabnike sprejel že v letu 2026.

Razstava, vseh prispelih natečajnih elaboratov, bo v klubu Kulturnega doma Krško, na ogled vsak dan, od 19. 1. do 3. 2. 2023 med 10. in 12. ter 15. in 17. uro.