zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Kočevje

Odslej hitreje do Kočevja do Ljubljane

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.12.2015 17:40

Obvoznica Velika Lašče, začasna ureditev štiripasovnice skozi Škofljico, priključek kočevske ceste na cestni avto križ pri Šmarju Sap, železnica do Kočevja. Če je verjeti ministru za promet dr. Petru Gašperšiču, ki je o tem podrobno razlagal sredi poletja v Kočevju in nekoliko bolj optimistično vse to potrdil ob odprtju krožišča pri obrtni coni Fibran, se krajem ob tretji A razvojni osi res pišejo lepši časi.

Zagotovo je, da med Ljubljano in Kočevjem ozirom naprej do Kolpe ne bo nikoli avtocestnega odseka, zato pa bodo, kot je dejal minister, pretočnost prometa pospešile obvoznice okoli Kočevja, Ribnice in Velikih Lašč. Kdaj ? Najbližja izgradnji je obvoznica okoli Velikih Lašč.

Zamašek na Škofljici je poleg pretesne državne ceste od Kostela do Ljubljane, največja ovira dnevi avtomobilski migraciji na tej poti. Rešitev se ponuja v prihodnjemu letu.
Obvoznice skozi Škofljico ne bo. Že drugo leto, kot je dejal minister, se bodo začela dela na priključitev kočevske ceste na avtocestni križ pri Šmarju Sap.


Država je v proračunu naposled zagotovila denar za dokončanje železniške proge Grosuplje –Kočevje. Prvotno, ko začeli progo obnavljati leta 2008, je bilo načrtovano, da bo potniški promet po njej zaživel leta 2014. Bo pa, tako minister, zagotovo leta 2017, saj so v državnem proračunu zagotovljena sredstva za dokončanje.
Kako bodo pri vseh projektih učinkoviti oziroma dosledni, pa bo odvisno predvsem od tako imenovanega bencinskega centa, katerega vlada naj bi na predlog prometnega ministra uvedla. Denarja iz evropskih skladov za tovrstne naložbe, je še dejal minister Gašperšič je vse naj, ali ga sploh več ne bo. Ob vsem tem pa lahko rečemo le še to, da je država že zdavnaj zamudila, da cestno in železniško povezavo proti Kočevju prometno uredi, svoj lonček k temu so zagotovo dodali tudi politično izvoljeni predstavniki ljudstva s tega območja v Ljubljani.

Peter Gašperšič o potniškemu prometu.mp3


Peter Gašperšič o priključku Šmarje Sap.mp3


Peter Gašperšič o cesti na Škofljici.mp3


Peter Gašperšič o obvoznici Velike lašče.mp3