Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Odvzeli prostost nasilnežu, ki je pretepal starše

Piše: Policijska uprava Novo mesto

Čas objave:
19.02.2018 09:54

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 102 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 328 klicev. Obravnavali so 24 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi 20-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in sprožitve signalno varnostne naprave.

KRIMINALITETA
Odvzeli prostost nasilnežu, ki je pretepal starše
Brežiški policisti so bili 17. 2. popoldne obveščeni o nasilju v družini v stanovanjski hiši, kjer naj bi sin pretepal starša. Takoj so odšli na kraj in zaščitili žrtvi. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola, pretepal svoja starša in jima grozil, da ju bo ubil. Očeta je tako pretepel, da je ta zaradi udarcev izgubil zavest. Pred prihodom policistom je nasilnež pobegnil, vendar so ga kmalu izsledili, mu odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini bodo 35-letnega osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku.



Izsledili roparja
Novomeški policisti so bili 10. 2. obveščeni, da naj bi v okolici Novega mesta neznanec oropal mladoletnika. Storilec naj bi od mladoletnika zahteval, da mu izroči mobilni telefon in mu zagrozil z električnim paralizatorjem. Žrtev je zadrževal proti njegovi volji in mu grozil. Policisti so takoj pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilca. Ugotovili so, da je kaznivega dejanja osumljen 19-letni moški iz okolice Novega mesta. Pridobili so odredbo sodišča in 16. 2. opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca. Med hišno preiskavo so našli in zasegli ukraden mobilni telefon in električni paralizator, s katerim je grozil žrtvi. 19-letnega storilca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj ropa in ugrabitve.

Vlom
V noči na 19. 2. je v Dolenjskih Toplicah nekdo vlomil v prodajalno in odtujil tobačne izdelke. Škode je za okoli 400 evrov.