kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Zagreb

Okužba s koronavirusom tudi v Istri, dve okužbi na Krku

Piše: STA

Čas objave:
27.06.2020 14:08

Na Hrvaškem so danes po neuradnih informacijah potrdili vsaj 75 novih okužb s koronavirusom, poroča portal regionalne televizije N1. Od tega so jih največ, 39, potrdili v Zagrebu, 29 pa v osiješko-baranjski županiji. Še en primer so v zadnjem dnevu potrdil tudi v Istri, po poročanju Novega lista pa so dve okužbi potrdili tudi na otoku Krk.

V Zagrebu so v zadnjih 24 urah ob 399 izvedenih testih potrdili 39 novih okužb, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Trenutno je v hrvaški prestolnici 138 aktivno okuženih, je sporočil zagrebški štab civilne zaščite. 16 na novo okuženih naj bi se okužilo v nočnih klubih, dva pa v telovadnici, je pojasnila namestnica štaba civilne zaščite Sandra Šikić. V Zagrebu je sicer trenutno 838 ljudi v samoizolaciji.

V Istri so danes potrdili eno novo okužbo z novim koronavirusom. Gre za osebo, ki je prispela iz Švedske in je bila od srede v samoizolaciji, saj je bila v stiku z osebo, pri kateri so okužbo potrdili pred dvema dnevoma, je po poročanju Hine sporočil štab za civilno zaščito istrske županije. Obe okuženi osebi sta hospitalizirani v bolnišnici v Pulju.

Po poročanju Novega lista so dve okužbi potrdili na otoku Krk, in sicer eno v Klimnu v občini Dobrinj, drugo pa v Baški. V izolaciji je sedem oseb, ki so bile v stiku z okuženima.

Iz zadarske županije medtem poročajo, da danes niso zabeležili novih okužb, v samoizolaciji pa je 221 ljudi. V petek so ob 86 izvedenih testih potrdili eno okužbo, od začetka epidemije pa so v zadarski županiji potrdili 96 okužb, od tega pet pri tujih državljanih.

Na območju splitsko-dalmatinske županije so potrdili sedem novih okužb, je po poročanju Hine sporočil tamkajšnji štab civilne zaščite. Izvedli so 136 testov. Štirje okuženi so iz Splita, po eden pa iz Otoka, Makarske in Solin. V osiješko-baranjski županiji so potrdili 29 novih okužb, od tega 23 v Đakovu, izvedli pa so 246 testiranj, poroča Hina.