ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

elektrika (1) Svet24.si

Ste pripravljeni na večdnevni električni mrk?

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

2_miha novak Njena.si

Čuk Miha razkril, kako se je zaljubil v novo ...

anamarija lampic Ekipa24.si

JO PREPOZNATE? Anamarija Lampič JEMLJE DIH! Naša...

Novice Ljubljana

Onkološki inštitut s poostrenimi ukrepi

Piše: STA

Čas objave:
18.03.2020 17:43

Onkološki inštitut Ljubljana je za zagotavljanje ustrezne varnosti bolnikov in zaposlenih ob poostreni epidemiološki situaciji zaradi koronavirusa sprejel dodatne preventivne ukrepe za sprejem na zdravljenje. Med drugim bolnike naprošajo, naj ne prihajajo v inštitut s povišano telesno temperaturo ali kakršnikoli znakom prehlada ali okužbe dihal.

Prav tako prosijo, naj v onkološki inštitut ne prihajajo okuženi z novim koronavirusom in tisti, ki imajo visoko tveganje za okužbo oziroma imajo družinskega člana s potrjeno okužbo s koronavirusom ali z znaki prehlada ali vročino.

V teh primerih se morajo bolniki obrniti na družinskega zdravnika za nadaljnja navodila. Prav tako morajo o tem obvestiti tudi onkologa prek klicnega centra inštituta na številko 080 29 00 v delovnih dneh med 8.30 in 15. uro. Na tej številki so bodo dogovorili tudi glede nadaljnje onkološke obravnave.

"Vsem našim bolnikom in njihovim svojcem svetujemo, naj čimbolj omejijo kakršnekoli stike z ostalimi in se zadržujejo doma," so še pozvali na onkološkem inštitutu.