Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Bogenšperk

Opera pod zvezdami - Manca in Benjamin Izmajlov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.09.2015 08:31

Mezzosopranistka Manca Izmajlova in violinist Benjamin Izmajlov sta stara znanca številnih evropskih odrov in bosta danes ob 20. uri nastopila na gradu Bogenšperk. Z njima bosta nastopila mlada, izvrstna ruska solista: pianist Nikolaj Ovchinnikov in sopranistka Elizaveta Borodina.

Slovenska publika je zakonca Izmajlov vzljubila zlasti za projekta Slovanska duša in Slovensko srce, ter turnejo po Sloveniji "100 srčnih koncertov". Klasični repertoar pa je tisti, v katerem se umetnika, ki pogosto nastopata tudi v Moskovski filharmoniji, počutita najbolj doma.

Program vsebuje pesmi naslenjih velikih mojstrov: Puccini, Bizet, Mozart, Paganini, Sarasate, Saint-Saens, Lakme, Čajkovski, Kreisler, Piazzolla, Bernstein in drugi komponisti. Njun klasični repertoar pa bo mogoče poslušati poleg današnjega koncerta na gradu Bogenšperk, tudi v soboto na gradu Brežice, ter v nedeljo na gradu Turjak.

MANCA IZMAJLOVA je mezzosopranistka, ki je diplomirala iz muzikala in dramske igre v Londonu, v Moskvi pa je študirala operno petje. Poje več žanrih in kar dvajsetih jezikih, za seboj ima več kot 1000 koncertov po vsem svetu. Posebno ljubezen čuti do samospeva, ljudskih pesmi in do glasbe iz slovanskih držav - posebno ruske. Je zmagovalka velikega pevskega tekmovanja v Moskvi, posvečenega V. Solovev - Sedovu, avtorju znamenitih Podmoskovnie večera.
Njena albuma "Slovanska duša" in "Slovensko srce", posneta v Moskvi z Ruskim državnim filmskim orkestrom, sta bila pri nas prodana v platinasti nakladi. Z možem sta organizirala številne velike koncerte - med drugim s projektom "Slovanska duša" dvakrat razprodala in dvignila na noge Cankarjev dom, Sava center v Beogradu in Moskovsko Filharmonijo. V Moskovski filharmoniji redno gostuje od leta 2011.

BENJAMIN IZMAJLOV je solistični violinist, profesor, dirigent, skladatelj, producent, umetniški vodja festivalov. Diplomiral in magistriral je na svetovno znanem Konservatoriju Čajkovski v Moskvi, zadnje štiri leta pa je kot edini Slovenec v zgodovini postal tudi solist Moskovske filharmonije. Skupaj s sporogo je prejemnik najvišjega priznanja ruske pravoslavne cerkve "Red Cirila in Metoda" za krepitev medkulturnega dialoga. Poleg svoje mednarodne koncertne dejavnosti, je znan tudi v vlogi producenta "Slovanske duše" in "Slovenskega srca", je ustanovitelj in direktor Mednarodne Akademije Giuseppe Tartini ter ustanovitelj Slovenskega diplomatskega koncerta.