phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

04-tv-dobrizdravniki-2-dobrizdravnik Njena.si

Skrita vloga zvezdnika v seriji Dobri zdravnik

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

Novice Novo mesto

Opotekal, padal, a kljub temu sedel za volan

Piše: Radio Krka/PU NM

Čas objave:
20.07.2018 09:11

Novomeški policisti so bili včeraj obveščeni, da se je voznik vozila BMW zaradi pijanosti opotekal in padal, zatem pa sedel za volan.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 183 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so   obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vlomov, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Voznik pod vplivom alkohola

Novomeški policisti so okoli 16. ure prejeli obvestilo, da se je s parkirnega prostora v Novem mestu odpeljal voznik osebnega avtomobila znamke BMW, ki naj bi bil tako pijan, da se je preden je sedel v vozilo opotekal in padel. Policisti so se takoj odzvali, nevarnega voznika izsledili, ustavili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,94 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško   dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom

V Rojah pri Trebelenem je med 18. 7. in 19. 7. nekdo vlomil v zidanico in odtujil plinsko jeklenko.

Kršitelja pridržali

Brežiški policisti so bili nekaj pred polnočjo obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v stanovanjski hiši v okolici Brežic. Na kraju so ugotovili, da je pijan 37-letni moški izvajal nasilje nad staršema. Kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Okoliščine še preverjajo.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Črnomelj izsledili in prijeli deset tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci, devetimi državljani Alžirije in državljanom Iraka, še niso zaključeni.