Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Ribnica

Osnovna šola v Ribnici bo dobila prizidek

Piše: Radio Krka/Občina Ribnica

Čas objave:
26.02.2021 17:09

Župan Ribnice, g. Samo Pogorelc, je z direktorjem Hipoxa d.o.o., g. Mihom Šušteršičem, podpisal pogodbo za gradnjo prizidka k stavbi B Osnovne šole Ribnica, ki zaradi vse večjega vpisa v prve razrede in posledično prostorske stiske nujno potrebuje dodatne učilnice.

Občina Ribnica in Osnovna šola Ribnica sta v letu 2020, skupaj s projektanti pripravila Idejno zasnovo, in sicer za novogradnjo prizidka k stavbi B (stari meščanski šoli). Na teh osnovah je bila pripravljena projektna dokumentacija DGD, za katero so pridobljena že vsa mnenja in soglasja, na Upravni enoti Ribnica pa že teče postopek za pridobitev gradbenega dovoljenja. V novem prizidku naj bi bili prostori za 4 učilnice ter v kleti dodatni pomožni prostori, skupna površina vseh prostorov je 350 m2. Vzporedno je bila izdelana projektna naloga z vsemi tehničnimi specifikacijami za projektiranje in gradnjo, na podlagi katere je Občina objavila javno naročilo za novogradnjo. Na razpis so oddali ponudbe trije ponudniki, kot najugodnejši pa je bil izbran izvajalec Hipox d.o.o. iz Škofljice, ki je vrednost investicije ocenil na 448.350,00 € z DDV.

S sklenjenim pravnim poslom bo Občina Ribnica kandidirala za nepovratna sredstva na razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021 – 2024. Po pridobitvi povratne informacije s strani ministrstva, bo izvajalec še v letošnjem letu pričel z deli, zaključek pa je predviden pred koncem naslednjega šolskega leta, torej pred jesenjo 2022.