državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice

Otroci na letovanju

Piše: R.K.

Čas objave:
25.07.2023 09:49

Območno združenje RKS Novo mesto je tudi letos organizator zdravstvenega letovanja otrok na Debelem rtiču. V ponedeljek, so s predstavniki občin in prostovoljci ter vodstvom novomeškega RK obiskali otroke v drugi izmeni.

Na Debelem rtiču je bilo v tej izmeni 70 otrok iz vseh osmih občin, ki jih z delom pokriva Območno združenje RK Novo mesto. Otroci so prikazali plesni program v katerem so sodelovali vsi udeleženci in njihovi mentorji, vsako leto dodajo kakšen nov ples na aktualno glasbo, ki je kot hit poletja na Debelem rtiču. Pedagoška vodja Sabina Pekolj je pohvalila skupino v kateri so otroci stari od pet do 15 let in poudarila, da, ko niso na plaži, veliko ustvarjajo, tekmujejo v športnih igrah in se pogovarjajo in nič ne pogrešajo telefonov, tablic in računalnikov. Tudi manjše neurje so že doživeli in zadnje dni je odšlo domov že nekaj otrok, zaradi slabšega počutja, vendar ni nič posebnega.

Na vabilo občinam na obisk letovanja so se odzvali župan občine Žužemberk Jože Papež in direktor OU Žužemberk Tomaž Hrastar, podžupanja MO Novo mesto Sara Tomšič in predstavnica občine Dolenjske Toplice Majda Gazvoda. Kot vedno, so jih tudi tokrat obdarili s sladkarijami in sladoledom in bili veseli, da otroci uživajo v brezskrbnih počitnicah.

Predsednica OZ RKS Novo mesto Danica Novak Malnar je v nagovoru poudarila, da je letos letovalo 187 otrok starih od 5. do 18. let iz vse Dolenjske in da za izvedbo letovanja prispevajo Ministrstvo za zdravje RS preko razpisa, občine, krajevne organizacije in posledično je lahko potem prispevek staršev minimalen, 21 eur. Vključili pa so vse otroke, ki so dobili zdravstveno napotitev.