mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Otroški svet letos nudi 20 ustvarjalnih delavnic

Piše: R.K.

Čas objave:
28.06.2022 07:25

Prvi mesec počitnic je tradicionalno namenjen Otroškem svetu – mesecu dni ustvarjalnih delavnic v organizaciji Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Izkušeni mentorji in prostovoljci bodo tako med 4. in 29. julijem vsak delovnik od 10. do 12. ure v parku Rastoče knjige pri Knjižnici Mirana Jarca z otroki ustvarjali fotoparate, štampiljke, cvetlične okraske, stonoge, labirint itd.

»Najbolj mi je všeč, ker smo zunaj in ker vsakič naredim nekaj novega, kar potem nesem domov in pokažem mamici. Po končanem delu pa nam vedno ostane še dovolj časa, da se igramo, kar je res super,« je na eni od lanskih delavnic dejala 6-letna Neža. In prav to je že vsa leta namen Otroškega sveta: otrokom ponuditi kakovostno preživljanje prostega časa brez pametnih naprav, dopoldansko ustvarjanje in varno igro z vrstniki. Zato ne preseneča, da se številni v park vračajo iz dneva v dan. Da se ob tem lahko sprostijo tudi varuške oz. babice, pa je sploh dobrodošlo.

delavnice, otroški-svet
Ustvarjalni program
Mestna občina Novo mesto

Tudi letos je prispevek na delavnico simboličen 1 evro, obvezne prijave pa na društvu zbirajo vsaj dan pred obiskom (oz. do zapolnitve prostih mest) na naslovu otroski.svetdrpd@gmail.com. DRPD počitniški program za otroke prireja že 19. leto zapored, in sicer ob podpori Mestne občine Novo mesto, podjetja Krka d.d., Novo mesto in Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.

Otroški svet 2022 - program

Otroški svet 2022 - program

Otroški svet 2022 - program