Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Otvoritev prenovljenih prostorov na OŠ Blanca

Piše: R.K.

Čas objave:
01.06.2023 09:45

Na Osnovni šoli Blanca se je zaključil projekt obnove in gradnje novega prizidka. Investicija je pomemben doprinos k razvoju Občine Sevnica in bo omogočala še bolj kakovostno izvedbo osnovnošolskega pouka in predšolske vzgoje.

Na Osnovni šoli Blanca se je zaključil projekt obnove in gradnje novega prizidka. Z nekaj manj kot 2,34 milijona evrov vredno naložbo so rešili prostorsko stisko v stavbi, ki so jo leta 1976 zgradili za sto otrok, zadnje šolsko leto pa jo obiskuje skupaj nekaj manj kot 240 šolarjev in vrtičkarjev.

V pritličju novega prizidka so uredili novi igralnici za prvo starostno obdobje s sanitarijami, garderobo za zaposlene, tehničnim prostorom in dvigalom. V nadstropju pa sta novi učilnici s sodobno opremo, kabinet in dodatni prostori za individualno delo. Prizidek so zgradili kot ločeno zgradbo, ki so jo povezali s starejšim delom šole. 

Gradnja novega prizidka je terjala nekaj dni več kot leto dni. Med drugim pa so na zahodnem delu šole na novo uredili tudi ploščad z novim vhodom otroškega vrtca. Investicija je pomemben doprinos k razvoju Občine Sevnica in bo omogočala še bolj kakovostno izvedbo osnovnošolskega pouka in predšolske vzgoje.