Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Ovčka je prišla na večerjo

Piše: R.K.

Čas objave:
22.02.2023 08:42

Minuli četrtek so bili v Knjižnici Brežice v gosteh člani Družinskega gledališča Kolenc z gledališko predstavo Ovčka na večerji. Marsikomu poznano knjižno zgodbo Ovčka, ki je prišla na večerjo smo tokrat v spremenjeni obliki spremljali na odru.

Otroci so s svojim sodelovanjem ovčki pomagali pregnati strah, pogosto so jo opozarjali, da je bivanje v volkovi bližini lahko nevarno. A ovčka je bila pogumna in prepričana, da je volk res dober in poseben, ter da je vsak dan lahko prav poseben dan. S svojo milino in vztrajnostjo je spremenila tudi volka. Slednji, čeprav velik in močan, je bil lačen in zelenjavna juha mu ni prav nič dišala, ovčka pa … A čas, ki ga je volk preživel ob ovčki, ga je spremenil in ovčka je postala njegova prijateljica. Ob koncu predstave so bili vsi v dvorani, na odru in ob njem, enotni, da se je za prijatelje vredno potruditi in nanje paziti. V prešernem vzdušju so tako zaključili skupen večer, katerega so v Knjižnici Brežice pripravili za najmlajše bralce prav v počastitev slovenskega kulturnega praznika.

Prešerno vzdušje v knjižničnih prostorih traja že ves mesec, saj so se učenci različnih razredov ob kvizih in reševanjih različnih nalog srečali z deli in življenjem dr. Franceta Prešerna.