Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Novo mesto

Padlo še šest razpadajočih lesenih garaž

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.06.2016 14:14

V novomeški Krajevni skupnosti Majde Šilc se že več let trudijo, da bi postopoma odstranili razpadajoče nekdanje lesene garaže. Te kazijo okolico vse več prenovljenih blokov, s svojimi razpadajočimi salonitkami ogrožajo zdravje stanovalcev, zmanjšujejo vedno premajhne zelenice med bloki, nudijo dom različnim glodalcem, zlasti mišim in podganam, pa tudi kačam in ostalim plazilcem.

Nihče se noče vključiti v reševanje, ne občina, ne inšpekcije. Večkratni pogovori med sokrajani te krajevne skupnosti in nekaj zanesenjakov v organizaciji sokrajana Primoža Skubica je pripomoglo, da sta bili lani odstranjeni dve garaži, minuli vikend pa še šest. Delo so opravili sami in namesto lastnikov.

Z odstranitvijo teh se je odprl lep pogled na zelenico med bloki. Ta bo še lepša, ko bodo delavci novomeške Komunale odpeljali več kamionov nastalih ostankov od teh nekdanjih garaž.

Odprte površine bodo poskušali po pogovoru z bližnjimi stanovalci s skupnimi močmi spremeniti v zelenico in še kakšen dodaten parkirni prostor. Ob tem vodstvo krajevne skupnosti prosi, da se javijo lastniki garaž, ki so se že pred leti ali celo desetletji odselili iz krajevne skupnosti Majde Šilc, za njimi pa ostaja žalosten pogled na objekt, ki je v času bivanja služil svojemu namenu.

Krajevna skupnost je dala občini tudi pobudo, tako kot občinski svetnik Adolf Zupan, da se tudi občina sama vključi v reševanje in pomaga pri odstranjevanju teh razpadajočih in nevarnih garaž, hkrati pa stanovalcem ponudi enotno urejene rešitve parkiranja, primerne današnjemu času in ureditvi.