zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Brežice

Pahor dan pred vrhom v Bruslju obiskal Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.10.2015 20:22

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes na povabilo brežiškega župana Ivana Molana obiskal Občino Brežice. Predsednik Pahor je v preteklih dneh že obiskal sprejemni center v Postojni in namestitveni center v Šentilju.

Predsednik Pahor se je seznanil s situacijo o razmerah na terenu, ki so mu jo predstavili brežiški župan n predstavniki Slovenske vojske, Slovenske policije in civilne zaščite, ki delujejo na brežiškem območju. Nato je obiskal Rigonce, kjer se je srečal z domačini in predstavniki humanitarnih delavcev in prostovoljci, obiskal pa je tudi zbirni center v Dobovi, kjer se sestal z Boštjanom Šeficem, državnim sekretarjem Ministrstva za notranje zadeve.

V izjavi za medije je predsednik republike poudaril, da so za uspeh jutrišnjega vrha v Bruslju bistveni vsaj trije sklepi in sicer: (1) odločitev o strogem nadzoru grško-turške meje, (2) da Nemčija in Avstrija ne zapreta svojih meja in (3) korektno sodelovanje med sosednjimi državami. V nasprotnem primeru, tako predsednik republike, bo morala Slovenija čimprej sprejeti odločitve o novih ukrepih za soočanje z begunsko krizo. Predsednik Pahor upa, da bo jutrišnja konferenca uspešna. To bi bil znak, da je možno skupno in uspešno ukrepanje.