kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Kočevje

FOTO: Pahor obiskal policiste in vojake na južni meji

Piše: STA

Čas objave:
31.12.2019 13:39

Predsednik republike Borut Pahor je na zadnji dan letošnjega leta obiskal policiste in vojake, ki skupaj varujejo južno mejo. Ob tem je izpostavil vzorno sodelovanje ter se jim zahvalil za vestno delo in skrb za varnost državljanov, so sporočili iz predsednikovega urada.

Obiska na južni meji so se udeležili tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, državna sekretarka na ministrstvu za obrambo Nataša Dolenc, načelnica generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc in generalna direktorica policije Tatjana Bobnar.

pogovor.jpg
Pogovor policistov s predsednikom RS Borutom Pahorjem
Foto: Bor Slana / STA

Pahor je najprej obiskal policiste in policistke na policijski postaji Kočevje. Zahvalil se jim je za profesionalno, predano in uspešno opravljeno delo v iztekajočem se letu, ki so ga predsednik in prisotni ocenili kot vzorno. Kot je dejal, je z obiskom želel prisluhniti njihovim izkušnjam in težavam, na katere so naleteli pri delu in jih je po Pahorjevih besedah mogoče rešiti v dialogu in s sodelovanjem.

Predsednik je obiskal 56 pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske v Kočevski Reki, ki sodelujejo pri varovanju južne meje. Zdi se mu "sijajno, da vojska in policija sodelujeta skladno z njihovimi pristojnostmi". Poveljujoči in vojaki so Pahorju predstavili vsakodnevne naloge, nekatere novosti letošnjega leta ter izzive, ki zaznamujejo opravljanje njihovih nalog.

Predsednik Borut Pahor na obisku v Kočevju in Kočevski Reki.png
Predsednik Borut Pahor na obisku v Kočevju in Kočevski Reki
Foto: Bor Slana/STA

Poveljnik sil brigadir Milan Žurman je ob tem dejal, da je poleg 12 misij v 13 državah pomoč policiji najpomembnejša naloga v poveljstvu Slovenske vojske.

Pahor je obisk pri policistih in vojakih sklenil z novoletnim voščilom in najboljšimi željami za uspešno in varno opravljanje njihovega pomembnega poslanstva tudi v prihodnje. Dejal je, da je ponosen nanje, saj odlično opravljajo svoje delo.