ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

elektrika (1) Svet24.si

Ste pripravljeni na večdnevni električni mrk?

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

mačke, mačka Odkrito.si

Končno! Znanstveniki so potrdili, da so vse ...

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Novice

Palčica Pomagalčica rešila Krisa in številne druge otroke!

Piše: RK

Čas objave:
21.07.2021 08:00

Zagotovo se še spomnite ganljive zgodbe o malem Krisu, za katerega se je povezala celotna Slovenija.

Palčica Pomagalčica je z zgodbo Krisa Zudicha iz Kopra sprožila nekaj posebnega in nepričakovanega. Dobre ljudi so zaprosili za denarno pomoč pri nakupu dva milijona evrov vrednega zdravila, ki bi pomagalo pri zdravljenju dečkove bolezni, spinalne mišične atrofije, a kar je sledilo, je povsem osupnilo tako njih kot javnost. »S to zgodbo smo postali del nečesa, kar je večje od nas samih,« je povedala gonilna sila društva Palčica Pomagalčica, Larisa Štoka.

Takrat je Slovenija stopila skupaj!
Povezovala so se podjetja, organizacije, posamezniki, šole, kar je vodilo v verigo dobrodelnosti, o kateri je malodane govoril širni svet. Ker so zbrali polovico več denarja, kot je bilo potrebnega, nabralo se je za okoli štiri milijone evrov, so se odločili, da bodo preostanek, slaba dva milijona, razdelili še drugim, ki bi ga potrebovali.
Tako so v preteklosti s številnimi zgodbami in zbiranjem denarja pomagali že več kot 70 otrokom in spisali ogromno lepih zgodb.

Zgodba o malem Krisu s srečnim koncem
S pomočjo Palčice Pomagalčice je zgodba o Krisu dobila srečni konec, Palčica Pomagalčica pa nadaljuje svoje poslanstvo in postaja gonilna sila pri pridobivanju pomoči za otroke, ki jo tako zelo potrebujejo.

Mali Kris je po uspešnem apliciranju zdravila na kliniki UCLA v Los Angelesu, odlično okreval, napredek v njegovem razvoju pa je bil viden izjemno hitro.

Danes je Kris star tri leta in pol in je simpatičen, zgovoren fant, hvaležen vsem, ki so mu pomagali, da je lahko normalno zaživel. Nanj sta ponosna tudi njegova starša. »Presrečni smo, da je Krisko tako igriv in prisrčen deček, da iz dneva v dan oblikuje svoj karakter. Predvsem pa, da nas vsak dan razveseljuje z njegovimi napredki in nasmehom. Hvala iz srca čisto vsem, da lahko se naprej pišemo tako lepo zgodbo. VSE NAJBOLJŠE LJUBEZEN NAŠA,« se je ob njegovem tretjem rojstnem dnevu vsej Sloveniji zahvalila njegova družina.