Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Krško

Pester praznični december v Krškem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.12.2015 15:34

S petkom se bo tudi v Krškem začelo pestro praznično decembrsko dogajanje s slovesnim prižigom prazničnih luči.

Dogajanje se bo nadaljevalo ves mesec do 18. in 19. decembra, ko bo praznično vzdušje prazničnega vikenda v starem mestnem jedru na vrhuncu z bogato sejemsko ponudbo, pestrim kulturnim dogajanjem, programi za otroke in koncerti.

Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil župan mag. Miran Stanko, je praznično dogajanje rezultat sodelovanja Občine Krško s Krajevno skupnostjo mesta Krško ter z javnimi zavodi in organizacijami, od Mladinskega centra Krško, Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Centra za podjetništvo in turizem Krško, Valvasorjeve knjižnice Krško, Kulturnega doma Krško z Mestnim muzejem Krško, Zvezo prijateljev mladine Krško, Glasbeno šolo in Centrom za socialno delo Krško.

Petek, 4. decembra: Prižig prazničnih luči, prihod Miklavža in ognjemet
4. decembra ob 18. uri bodo z uvodno decembrsko prireditvijo v Zatonu s prihodom Miklavža, koncertom D'Palinka banda in sodelovanjem Ritem vodovodarjev ter zbora OŠ Jurija Dalmatina Krško tudi v Krškem zasijale praznične luči po vsem mestu, pa tudi na novoletni jelki v Zatonu. Ta je po besedah avtorice Mateje B. Zevnik letos okrašena v sodelovanju z učenci osnovnih šol, ki so sodelovali na likovnem natečaju Mesto pozimi. Sicer pa je bilo izhodišče celotne okrasitve mesta, ki so ga v sodelovanju pripravili članice društva Prostor vmes in družba Kostak, doživljanje, ne zgolj opazovanje ter soustvarjanje podobe prazničnega mesta skupaj z otroki. Tako so učenci osnovnih šol postali ustvarjalci podobe prazničnega mesta, je še dodala Laura Klenovšek iz društva Prostor vmes. Ob 20. uri bodo začetek veselega decembra obeležili tudi z ognjemetom.

Drsališče letos v Zatonu
Sicer pa bo ta dan v Krškem zaživelo tudi drsališče, ki bo letos na novi lokaciji, in sicer na zgornjem platoju dvonivojskega parkirišča ob CKŽ. Obiskovalci si bodo za 1,5 evra na uro izposodili drsalke, v ceno pa bo vključena tudi topla pijača. Z januarjem je v načrtu, da se drsališče seli na Videm.


Praznični december tudi na tržnici
Decembrsko vzdušje na tržnici Videm se bo začelo to soboto, 5. decembra, z Miklavževim rokodelskim sejmom in nadaljevalo naslednjo soboto, 12. decembra, s prazničnim kulinaričnim sejmom. Oba sejma, ki bosta potekala med 8. in 12. uro, organizira Agro Posavje v sodelovanju z družbo Kostak in Občino Krško.

Praznični vikend 18. in 19. decembra v starem mestnem jedru
Številni decembrski dogodki se bodo po besedah Andreja Sluge, vodje oddelka za družbene dejavnosti na Občini Krško, vrstili vse do vrhunca v petek, 18. , in soboto, 19. decembra, ko bo v okviru Prazničnega vikenda v starem mestnem jedru pestro dogajanje. Letos bo od četrtka, 17. decembra, popoldan pa vse do nedelje, 20. decembra, dopoldan zaprta Cesta krških žrtev skozi mesto vse od policijske postaje do Hočevarjevega trga, na ulici pa bodo domači rokodelci in drugi ponudniki poskrbeli za bogato sejemsko božično-novoletno ponudbo od tako v petek kot soboto od 17. ure dalje. Prav tako bo od 17. ure dalje na različnih lokacijah po mestu poskrbljeno za bogat program za otroke, od lutkovnih predstav, pravljic, prihoda dedka Mraza, na odru na ulici se bodo predstavili domači izvajalci, po 20. uri pa koncerti domačih in drugih glasbenih skupin; v petek, 18. decembra, domača skupina Uranium Pills Project in Nina Pušlar, v soboto, 19. decembra pa Modrijani. Urejen bo tudi brezplačen prevoz z avtobusom, ki bo s parkirišč pri stadionu Matije Gubca in parkirišču pri srednješolskem centru ter z Vidma med 17. In 24. uro vsake pol ure vozil v staro mestno jedro Krškega.

Novoletni tek, žive jaslice
Kot vsak december bo tudi letos v starem mestnem jedru društvo Triatlon klub Krško organiziralo novoletni tek, ki bo tokrat v soboto, 19. decembra, od 10. ure dalje. Letos je spremenjen tudi datum Živih jaslic, in sicer bodo v nedeljo, 27. decembra, ob 17. uri, ko bodo v Krškem gostili Turistično društvo Samostan iz Studenic, ki pripravlja pravo božično zgodbo.