zakon privlačnosti Dobra karma

Zakon privlačnosti v želeno smer lahko sprožimo...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 26. maja

katedrala svobode Reporter.si

Katedrala Svobode: Sprte stranke bivše koalicije ...

Družina Grivec, nov hlev Svet24.si

Na pogorišču je zrasel nov gospodarski objekt

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo: kaj je KPK ugotovila v aferi maketa

petra-roi Odkrito.si

Se žena slovenskega pevca res videva z Donaldom ...

sasa pavlin stosic Njena.si

Igralka odvrgla vsa oblačila

Novice Črnomelj

Pester program na Dnevih zeliščarstva in razstavi sadja, zelišč in medenih izdelkov

Piše: ZIK Črnomelj

Čas objave:
10.10.2019 18:46

Dnevi zeliščarstva v Beli krajini in vodeni ogledi razstave sadja, zelišč in medenih izdelkov so potekali v Kulturnem domu Črnomelj tudi v četrtek, 10. oktobra.

Obiskali so jih predšolski otroki iz Vrtca Črnomelj, enote Čardak, osnovnošolci iz OŠ Vinica ter uporabniki Varstveno delovnega centra Črnomelj. Program je bil pester, saj so jih sadjarji, čebelar in zeliščarka vodili po razstavi sadja, zelišč in izdelkov iz medu. Na predavanju o sadjarstvu so udeleženci pridobivali nova znanja o različnih sortah sadja in pogojih za pridelavo, v delavnici tradicionalna belokranjska prehrana so delali namaze iz prosa, lanu in ajdove kaše. Zelišča so učenci spoznavali tudi v delavnici izdelovanje mila. Zanimiva je bila predstavitev drena in njegovih zdravilnih učinkov.


Vabljeni tudi, v petek od 16. ure dalje v Kulturni dom Črnomelj, kjer bo tržnica ponudnikov izdelkov iz zelišč in ekoloških pridelkov, predstavitve ponudnikov, zeliščarske delavnice, sejem izmenjave semen in sadik, delavnica sejanja in sajenja zelišč ter predavanje o žganjekuhi.