kustec jansa vlada Svet24.si

Janševa vlada nad znanost: priča smo "novemu ...

vasle Svet24.si

Primer Vasle: Pes, ki laja, tudi joče

Marjan Šarec Svet24.si

Šarec o sodelovanju z Golobom: O »raznih paketih...

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

Rok Snežič v DZ Necenzurirano

Rok Snežič o Dijani Đuđič in denarju za SDS: ...

dm1 Njena.si

Sveža resnica o skrivnostnem možu z masko

deportivo Ekipa24.si

ŠOKANTEN PRIZOR: Ograja na tribuni popustila pod ...

Novice Črnomelj

Pester program na Dnevih zeliščarstva in razstavi sadja, zelišč in medenih izdelkov

Piše: ZIK Črnomelj

Čas objave:
10.10.2019 18:46

Dnevi zeliščarstva v Beli krajini in vodeni ogledi razstave sadja, zelišč in medenih izdelkov so potekali v Kulturnem domu Črnomelj tudi v četrtek, 10. oktobra.

Obiskali so jih predšolski otroki iz Vrtca Črnomelj, enote Čardak, osnovnošolci iz OŠ Vinica ter uporabniki Varstveno delovnega centra Črnomelj. Program je bil pester, saj so jih sadjarji, čebelar in zeliščarka vodili po razstavi sadja, zelišč in izdelkov iz medu. Na predavanju o sadjarstvu so udeleženci pridobivali nova znanja o različnih sortah sadja in pogojih za pridelavo, v delavnici tradicionalna belokranjska prehrana so delali namaze iz prosa, lanu in ajdove kaše. Zelišča so učenci spoznavali tudi v delavnici izdelovanje mila. Zanimiva je bila predstavitev drena in njegovih zdravilnih učinkov.


Vabljeni tudi, v petek od 16. ure dalje v Kulturni dom Črnomelj, kjer bo tržnica ponudnikov izdelkov iz zelišč in ekoloških pridelkov, predstavitve ponudnikov, zeliščarske delavnice, sejem izmenjave semen in sadik, delavnica sejanja in sajenja zelišč ter predavanje o žganjekuhi.