ivan-zidar, pogreb Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Žalah slovo od Ivana Zidarja

jelko kacin Svet24.si

Kacin: Kaj starost hospitaliziranih in grožnja ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

gardsko-jezero, tragedija Svet24.si

FOTO: 25-letni Greti odtrgalo nogi, Umbertu ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

Ötzi Wikipedia Odkrito.si

Ötzijevo prekletstvo

Žiga Gabrovec Njena.si

Finalist MasterChefa zvezda novega videospota

Novice

Pijan in brez vozniškega dovoljenja

Piše: R.K.

Čas objave:
13.05.2021 09:36

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 180 klicev

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Šentjerneju in Novem mestu so zasegli vozila kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, ponarejanja listin, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v okolici Novega mesta so policisti okoli 19. ure s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila Seat toledo. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Zapeljali so za njim, ga ustavili na območju Brezja in med postopkom ugotovili, da gre za 27-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,28 miligramov alkohola (2,66 g/kg). Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali
plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona o voznikih in Zakona o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določajo globo v višini 2320 evrov.

Poškodovani udeleženki nesreče
Nekaj pred 14. uro se je zgodila prometna nesreča v križišču na Valvasorjevem nabrežju v Krškem. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 59-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi neupoštevanja prednosti v križišču trčila v avtomobil, ki ga
je vozila 46-letna voznica. Obe udeleženki sta se v nesreči lažje poškodovali, oskrbeli so ju v brežiški bolnišnici. Policisti bodo povzročiteljici nesreče zaradi kršitve izdali plačilni nalog.


KRIMINALITETA

Vlom

V Martinji vasi pri Mokronogu je dopoldne nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil  za okoli 1000 evrov premoženjske škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Gorenjih Radencev izsledili in prijeli 16 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 12 državljani Pakistana in štiri državljani Afganistana še niso zaključeni.