Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Črnomelj

Po delni sprostitvi ukrepov Bela krajina spet drsi v slabe številke

Piše: R.K.

Čas objave:
13.03.2021 15:09

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek se je v luči novih podatkov o okužbah s korona virusom s pismom obrnil na občane in občanke

V pismu je župan zapisal:
" Spoštovane občanke, spoštovani občani,
ta teden malenkost težje pišem poročilo tokratnega tedna, saj se stanje tudi pri nas, kakor po vsej Sloveniji, rahlo slabša.
Dočakali smo odprtje teras lokalov in odprtje šol česar sem izredno vesel in vsekakor mislim, da to ne botruje splošnemu poslabšanju stanja temveč so razlog nove različice virusa, ki so vse pogostejši pojav. Vlada je epidemijo podaljšala za 30 dni in na seji sprejela tudi novelo Zakona o nalezljivih boleznih, ki uvaja karanteno na domu in nadzor nad njenim izvajanjem ne glede na to, ali je osebo v karanteno napotil Nacionalni inštitut za javno zdravje, Policija ali kdo drug.
Prav pojav novih različic virusa, ki pomenijo veliko nevarnost za hitrejše širjenje okužbe, zahteva dosledno upoštevanje epidemioloških navodil, da osebe, ki so bile v stiku z okuženo osebo ali prihajajo iz ogroženih območij, ostanejo v karanteni na domu na način, da niso v stiku z osebami, ki niso člani njihovega gospodinjstva. 
Nove različice virusa nam žal onemogočajo hitrejšo vrnitev na ustaljene tirnice, zato vas pozivam, da ostanete odgovorni in skrbite zase ter ljudi okoli vas. Upoštevajte predpisane ukrepe in izogibajte se stikom z ljudmi, ki so pred kratkim prišli iz tujine.
Še vedno velja, da lahko kontaktirate Hišo sadeži družbe Črnomelj, ki ponuja kakršnokoli pomoč v tem času. Lahko jih kontaktirate na telefonsko številko 040 696 100, kjer vam bodo  v sklopu projekta PO MOČ pomagali in vas poučili o komuniciranju z modernimi tehnologijami, vam pomagali pri manjših opravilih, pomagali pri pridobivanju manjkajočih znanj za sodobne bančne, trgovinske storitve in podobno. Pomoč je namenjena tako mladim kot starim, zato pokličite brez zadržkov.
Prav tako so na naši spletni strani objavljene številke organizacij, ki vam lahko nudijo pomoč:
- Rdeči Križ Črnomelj: 07 30 51 451
- Center za socialno delo Črnomelj:  07 30 62 360
- Župnijska Karitas Črnomelj: 040 856 580
 Ostanite zdravi."