Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Po dveh letih spet v živo

Piše: R.K.

Čas objave:
10.04.2022 21:17

V okviru Dneva za spremembe,, ki ga pripravlja Slovenska filantropija, so se pridružili tudi na Območnem združenju Rdečega križa Novo mesto.

»Družba z mladimi je krasna. Takega druženja si še želimo, saj smo se nasmejali in dan je bil drugačen,« je povedala gospa Tončka iz Doma starejših občanov Novo mesto. Prav to je namen Dneva za spremembe, ki ga vsako leto pod okriljem Slovenske filantropije izvajajo prostovoljci širom Slovenije. Letošnji dan je bil poseben, saj so ga po dveh letih lahko ponovno izvedli v živo.

Območno združenje RKS Novo mesto je v petek povezalo mlade iz OŠ Šmarjeta in Šmihel, Gimnazije Novo mesto, Ekonomske šole Novo mesto, Šolskega centra Novo mesto – SEŠTG, študente Fakultete za zdravstvene vede Novo mesto in predstavnice krajevnih organizacij RK s stanovalci Doma starejših občanov Novo mesto in Penziona Sreča iz Orešja pri Šmarjeti.

180 mladih in starejših je ta dan »soustvarjalo skupnost« z izdelovanjem velikonočnih izdelkov, glasbo, petjem in miselnimi igrami. Vsi so uživali v druženju, dejavnostih in živahnih pogovorih. Pogrešali so stike, želijo si novih srečanj, nekateri mladi bi radi postati prostovoljci v domu.