Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Po mestu se spet lahko zapeljete s kolesi GoNm

Piše: R.K.

Čas objave:
20.04.2021 10:50

Ponovno je zaživel sistem izposoje koles GoNm, v letošnjem letu pa se sistemu s tremi električnimi kolesi na straški avtobusni postaji pridružuje tudi občina Straža. V sistemu izposoje koles je zdaj na voljo za uporabo 16 postaj, 75 koles, od tega 30 navadnih in 48 na električni pogon.

Po novem se lahko uporabniki z električnimi kolesi GoNm odpravijo v sosednjo Stražo, v prihodnosti pa na Mestni občini Novo mesto načrtujejo tudi širitev postaj na več lokacijah. Letošnjo zimo razmere niso bile naklonjene obratovanju sistema GoNm skozi celo leto, ob bolšjih pogojih pa bi sistem morda lahko zaživel že prihodnjo zimo.

Uporabniki, ki želijo uporabljati sistem GoNm, registracijo opravijo na Turistično informacijskem centru Novo mesto (TIC) na Glavnem trgu. Celoletna uporabnina znaša 25 evrov, mesečni paket pa znaša pet evrov. Na voljo sta tudi tedenski turistični paket v vrednosti 10 evrov in mobilna aplikacija Mobiln.si, ki omogoča še lažjo in prijaznejšo izposojo, med drugim pa nudi tudi pregled zasedenosti postaj in zemljevid njihovih lokacij ter podajanje mnenj uporabnikov za izboljšanje sistema.

kolesa-gonm, gonm
Kolesa GoNm
MO NM

Vsem, ki jih zanima uporaba koles, je na voljo spletna stran www.gonm.si, kjer so na voljo dodatne informacije o delovanju sistema.