reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Sevnica

Po treh etapah prenova zaključena

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.11.2012 15:28

V Sevnici so uradno predali namenu prenovljen odsek regionalne ceste Breg-Sevnica-Brestanica. Rekonstrukcija odseka predstavlja zaključek tretje, zadnje etape, in sicer z ureditvijo 450 m ceste, izgradnjo pločnikov in kolesarske steze ter ostalo pripadajočo infrstrukturo.

Vrednost del zadnje etape je znašala dobrih 384.600 evrov, pri čemer je dobrih 244.200 evrov zagotovila republiška Direkcija za ceste, preostanek pa občina. Celotna vrednost investicije v vseh treh etapah, ki predstavlja ureditev na skoraj 1,5 km dolgem odseku ceste, pa je znašala skoraj 2,5 milijona evrov.

Kot so sporočili z republiške Direkcije za ceste se je projekt Sekundarna kanalizacija v Sevnici in Boštanju, katerega izvajalec je gradbeno podjetje Rafael d.o.o. iz Sevnice, intenzivno pričel izvajati konec meseca marca letos. Cilj projekta je celovita ureditev sekundarnega kanalizacijskega omrežja Sevnice in Boštanja tako, da bo ustrezalo vsem zahtevam, ki jih za tovrstne objekte narekujejo predpisi in standardi. Projekt je Občina Sevnica uspešno prijavila tudi na javni poziv za sofinanciranje operacij iz naslova regionalnih razvojnih programov. Izvedba projekta se skupaj z ostalimi zaključnimi ureditvami za vzpostavitev ulic v prvotno stanje zaključuje z asfaltiranjem cestnih odsekov, ki so bili poškodovani pri izvedbi del. Čeprav se je z investicijo prioritetno reševalo probleme odvajanja in čiščenja odpadnih voda, se je območje urejalo celovito. Poleg kanalizacije se je tako na območju Sevnice in Boštanja izvajala tudi gradnja optičnega omrežja, hkrati pa je bilo na posameznih območjih Sevnice in Boštanja veliko poudarka tudi na urejanju bivalnega okolja. Z vsemi ureditvami je tako območje postalo prijaznejše in lepše za bivanje.