Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

darja-gajšek Njena.si

Ne boste verjeli, kaj se je Darji Gajšek zgodilo ...

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Novice

Počitniški teden z MC Oton

Piše: R.K.

Čas objave:
26.02.2022 07:00

V času zimskih počitnic bodo v Mladinskem centru (MC) Oton organizirali počitniške aktivnosti za otroke in mlade med 10. in 18. letom starosti.

Aktivnosti se bodo izvajale v prostorih MC Oton na Zupančičevem sprehajališču 1 v Novem mestu, otroci in mladostniki pa so vabljeni na druženje in program od ponedeljka, 28. 2. 2022 do petka, 4. 3. 2022 med 10. in 15. uro. Tudi sicer bo v prihajajočih mesecih v MC Oton pestro in mladostniško živahno.

mc-oton, mladinski-center-oton
MC Oton
R.K.

Mladinski center Oton, ki deluje pod okriljem Zavoda Novo mesto, v zadnjem letu mladim ponuja zanimive vsebine v svojih prostorih, je v tesnem sodelovanju z osnovnimi šolami in srednjimi šolami, kjer v sklopu njihovega rednega programa ponuja delavnice razvoja socialnih veščin, komunikacije in nenasilnega vedenja. Mitja Valentinc, vodja Mladinskega centra Oton pravi, da mladi v času po koroni potrebujejo prostor za druženje z neusmerjenim programom, zato se trudijo, da so jim v okviru MC Oton na voljo predvsem programi, ki razvijajo kompetence mladih na vseh področjih. V prihajajočih mesecih tako napovedujejo redno delovanje prostora za druženje v MC Oton, glasbene dogodke, kuharske delavnice, medvrstniško druženje, načrtujejo pa tudi izpeljavo mednarodne mladinske izmenjave prek razpisa Erasmus +.

mc-oton, mladinski-center-oton
MC Oton
R.K.

Že to soboto pa so mladi vabljeni na druženje v sklopu pustnega rajanja, kjer se bodo preizkusili v peki mišk oz. fritul, nato pa se bodo pridružili pustni povorki v mestnem jedru. Med šolskimi počitnicami pa bo vse dni v tednu potekal barvit program:

V ponedeljek 28. februarja se bo izvajal filmski dan, v sklopu katerega si bodo udeleženci pogledali film z mladinsko tematiko, v torek, 1. marca sledi pustno ustvarjalni dan, ko bo poskrbljeno tudi za sladka presenečenja. V sredo, 2. marca se bodo mladi na kuharskem dnevu lahko preizkusili v kuhanju najljubših jedi, kjer bo glavna sestavina čokolada. V četrtek 3. marca bo na vrsti športni dan, ko bodo udeleženci večino športnih aktivnosti počeli zunaj, v petek, 4. marca pa bodo teden zaključili z dnevom družabnih iger, kjer se bodo družili ob priljubljenih igrah kot so Jenga, Cluedo, Activity, Twister, Dixit in Kahoot. Vse počitniške aktivnosti so brezplačne, pri čemer PCT ni pogoj za udeležbo. Število mest je omejeno na 15 mladih. Za posamezen dan ali cel teden so obvezne prijave prek socialnih omrežij ali prek e-naslova: mitja.valentinc@novomesto.si