rupnik profimedia-0675959565 Svet24.si

Po razkritju, da je zlorabljal nune, Slovenci ...

planicaziga Svet24.si

11-letni Žiga iz Renč ustvaril pokal za ...

15421X8933 Necenzurirano

Kdo v Ljubljani kupuje luksuzna stanovanja brez ...

KPV_Tacke_1 Reporter.si

Kaj za vraga se gre Golob: misica Tina Gaber in ...

barcelona camp nou pm Ekipa24.si

Še en škandal v Barceloni! Novo razkritje glede ...

zlatolaska1 Njena.si

MasterChefova zlatolaska: 'V laseh je moč!'

ragbi 1 Ekipa24.si

Kakšno slačilnico so pustili za seboj! Mladi ...

Novice Brestanica

Podelili priznanja posavskim inovatorjem

Piše: STA

Čas objave:
04.06.2018 21:38

Območna zbornica Posavje je na gradu Rajhenburg danes podelila priznanja za najboljše inovacije Posavja za leto 2018. Podelili so štiri zlata, pet srebrnih in pet bronastih priznanj, med kandidate, ki se potegujejo za priznanja Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), so se uvrstile družbe Kovis, Radeče Papir Nova in Willy Stadler.

Po podatkih posavske območne zbornice, ki deluje v okviru GZS, se bodo za priznanja na državni ravni potegovala z zlatimi priznanji nagrajena podjetja, podjetje Kovis z osnim deljenim zavornim diskom za železniški tovorni promet, Radeče Papir Nova z raztopino za obdelavo papirja in postopek površinske obdelave papirja za izboljšanje njegove jakosti in odpornosti ter Willy Stadler z odstranjevalcem etiket s PET plastenk.

Četrto zlato priznanje so brežiški poslovni enoti TPV podelili za avtomatizirano somoučljivo kalibracijo zvarjencev znotraj linije.

Kot so navedli, so srebrna priznanja podelili družbi Gen-I Sonce za domačo sončno elektrarno na ključ, Komunali Brežice za kulturo zavzetih inovatorjev 3x12 ter Nuklearni elektrarni Krško dve priznanji, in sicer za avtomatizirani sistem testiranja in kalibracije zank v procesno-kontrolnem sistemu ACM 7300 ter za mikroračunalniški sistem testiranja in kalibracije elektronskih kartic tega sistema.


Sevniški Stilles je srebrno inovatorsko priznanje dobil za proces izvedbe kompleksnih prenov hotelskih objektov.

Bronasta priznanja so dobila podjetja Knof - Razviti posel za pralne blazinice iz bambus frotirja za čiščenje obraza v pralni embalaži, Kostak za pripravo pitne vode iz zajetja Jama v Kostanjevici na Krki, Megamik za ogrevalni sistem Megamik, Stilles za modularno zvočno izolativna protipožarna vrata in brežiška poslovna enota TPV za robotizacijo krtačenja vzglavnikov T&H.

Posavska osemčlanska komisija je sicer prejela 14 inovacijskih prijav.

Na Območni zbornice Posavje so še zapisali, da inovacijsko dejavnost uvrščajo med gibala regijskega trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva. Sicer pa so Razpis za izbor najboljše inovacije Posavja za leto 2018 objavili in omenjena priznanja letos podelili petnajstič.