Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Podelitev diplom FIŠ

Piše: R.K.

Čas objave:
22.06.2022 11:13

V torek je v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu potekala svečana podelitev diplom, priznanj in promocija doktorja znanosti Fakultete za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ).

Diplomske listine je prejelo 46 diplomantov dodiplomskih in podiplomskih programov Informatika v sodobni družbi ter Računalništvo in spletne tehnologije. Promoviran je bil tudi nov doktor znanosti Miljenko Hajnić. Diplomante je nagovoril dekan prof. dr. Matej Makarovič, ki je poudaril pomen vseživljenjskega učenja in jih spodbudil k odličnosti na vseh področjih. »Delodajalci več kot upravičeno pričakujejo sposobnost hitrega dojemanja, ustvarjalnih rešitev, iskanja sinergij s sodelavci, visoko pripravljenost in motiviranost za učenje ter takojšnje prilagajanje na nove situacije. Ne le znanje, temveč tudi načini razmišljanja, ki ste jih tekom študija pridobili, bodo bistveno prispevali k tem sposobnostim, ki so za sedanjost in prihodnost ključne,« je zbranim povedal dekan, spodbudil pa jih je tudi za samostojno podjetniško pot. Slavnostni govorec dr. Albert Zorko je skupaj z diplomanti obudil spomin na njihovo izobraževalno pot na fakulteti: »Na pot ne odhajate praznih rok. Oboroženi ste z znanjem iz različnih področij, kar vam bo v svetu polnem izzivov še kako prav prišlo.« Nove karierne priložnosti bodo lahko iskali v podjetjih kjer zajemajo in obdelujejo velike količine podatkov, kot razvijalci programske opreme, v digitalnih agencijah za razvoj spletnih strani in aplikacij, v podjetjih, ki povezujejo informacijsko komunikacijsko tehnologijo in družbo ter v raziskovalnih in znanstvenih inštitucijah.

Diplomanti_FIS.jpg
Diplomanti FIŠ.
Luka Rifelj

Dogodek so sklenili s podelitvijo priznanj FIŠ. Izr. prof. dr. Borut Lužar je prejel priznanje za dosežke na izobraževalnem področju, prof. dr. Boris Podobnik priznanje za dosežke na raziskovalnem področju, dekan prof. dr. Matej Makarovič priznanje za dosežke pri vodenju fakultete, strokovni sodelavki Marjeta Grahek in Anja Dular priznanje za prispevek k dvigu kakovosti na področju organiziranosti fakultete, Tomaž Jakša in Miha Lukšič priznanje za najboljše zaključno delo na dodiplomskem oz. podiplomskem študijskem programu, Matej Vovko pa priznanje za najuspešnejšega študenta na podiplomskem študijskem programu.