računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

zdravniki Svet24.si

Covidni dodatki: Toliko po novem pravilniku ...

iza-login Necenzurirano

Tuš spet naprodaj, zanima kralja banan in ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

Annie Wersching Odkrito.si

Poslovila se je

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

Novice Novo mesto

Podelitev diplom, priznanj in promocija doktorjev znanosti

Piše: R.K.

Čas objave:
10.07.2021 07:58

V Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu je potekala svečana podelitev diplom, priznanj in promocija doktorjev znanosti Fakultete za informacijske študije v Novem mestu.

Prof. dr. Matej Makarovič
Prof. dr. Matej Makarovič
FIŠ NM

Diplome je prejelo 28 diplomantov dodiplomskih programov Računalništvo in spletne tehnologije in Informatika v sodobni družbi ter magistrskega programa Informatika v sodobni družbi. Promovirali so tudi dva doktorja znanosti dr. Alberta Zorka in dr. Valerija Grašiča. Dekan FIŠ prof. dr. Matej Makarovič je ob nagovoru diplomantom poudaril, da je diploma dobro izhodišče, a da se izobraževanje s prehodom na trg dela ne konča. »Verjamem, da imate odlične možnosti, da dosežete cilje, ki si jih zastavljate – pa ne toliko zaradi samega uradnega dokumenta, ki ga boste danes prejeli, temveč zaradi znanj, veščin in načinov mišljenja, s katerimi ste si na naši fakulteti zaslužili ta dokument,« je zbranim povedal dekan FIŠ, spodbudil pa jih je tudi za samostojno podjetniško pot.

Matej Barbo
Matej Barbo
FIŠ NM

Slavnostni govorec na podelitvi inovator Matej Barbo, mag. družb. inf., je spregovoril o življenjskih mejnikih in spodbudil diplomante k odličnosti z besedami: »Skozi celoten izobraževalni proces sem vedno težil k temu, da ima končni izdelek resnično dodano vrednost, čeprav je bilo za to potrebno vložiti več časa in napora, kot bi bilo sicer potrebno«.

Prejemniki priznanj FIŠ
Prejemniki priznanj FIŠ
FIŠ NM

Prodekanja za znanstveno-raziskovalno dejavnost doc. dr. Nuša Erman je predstavila raziskovalno delo na fakulteti in izpostavila dosedanje uspehe. Dogodek se je zaključil s podelitvijo priznanj FIŠ. Izr. prof. dr. Borut Lužar je prejel priznanje za dosežke na raziskovalnem področju, doc. dr. Nuša Erman priznanje za dosežke na izobraževalnem področju, strokovni sodelavec Jani Pogačar priznanje za prispevek k dvigu kakovosti na področju organiziranosti fakultete, Uroš Piletič in Urška Dolenc pa priznanja za najboljše zaključno delo na magistrskem študijskem programu.