princ harry Svet24.si

Princ Harry se je spravil na paparace

usodna odločitev Dobra karma

Tako vaš rojstni datum vpliva na sprejemanje ...

Pamela Anderson, Jon Peters Svet24.si

Pamela Anderson se je skrivaj poročila

grosuplje, streljanje, 21.-1 Svet24.si

Krvava drama v Grosupljem: 44-letnik umoril ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj takole uživa v vročem Dubaju

Vesna Janković Njena.si

Strta Vesna Janković - izgubila je očeta

Novice Novo mesto

Podelitev priznanj krvodajalcem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.11.2012 10:33

Včeraj, v restavraciji na Prepihu, je Območno združenje RK Novo mesto podelilo priznanja krvodajalcem iz Mestne občine Novo mesto, ki so v tem letu jubilejno darovali kri. Priznanja je prejelo 140 darovalcev krvi za 20-krat, 25-krat, 30-krat, 35-krat… 100-krat in 160-krat darovano kri.

Vsem krvodajalcem za 5-krat, 10-krat, 15-krat in 20-krat darovano kri bodo poslali priznanja s čestitko po pošti, teh je 148.

V pozdravnem nagovoru je predsednica OZRK Novo mesto mag. Mojce Špec Potočar poudarila, da smo na Dolenjskem po številu darovanj v samem vrhu v Sloveniji in da je bilo letos na Centru za transfuzijsko dejavnost že 3.705 darovanj krvi, na tri terenske krvodajalske akcije pa se odzvalo 322 darovalcev krvi.
Župan mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič se je krvodajalcem zahvalil in jim čestital za plemenito reševanje življenj. V imenu RKS je krvodajalcem čestitala Darja Horvat in poudarila, da je krvodajalstvo najvišja oblika solidarnosti in pomoči sočloveku, ki je v današnjih razmerah še kako pomembna.

V kulturnem programu so nastopili učenci OŠ Stopiče z glasbenimi točkami na orfejevih instrumentih in harmoniki ter plesom, člani Dober dan teatra iz Prečne pa so s humorističnimi odlomki nasmejali publiko, prireditev pa je povezovala Ljudmila Bajc.

Letos je OZRK Novo mesto priznanja podelilo že 113 krvodajalcem v občinah Škocjan, Dolenjske Toplice in Žužemberk. Do konca leta pa jih bodo še 162 v Krki, d.d. Novo mesto in 193 priznanj v ostalih štirih občinah (Šmarješke Toplice, Straža, Šentjernej in Mirna Peč).