horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 25. januarja

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

ugrizi posteljne stenice Svet24.si

Pošasti iz teme: vampirski ugriz posteljne ...

Jolanda Drobež Svet24.si

FOTO: Kako so Slovenki na Malti nezakonito zasegli...

kitajc Dobra karma

25. 1.: kitajsko novo leto! Kaj prinaša kovinska ...

miha rodman Njena.si

Zaljubljeni slovenski igralec

silvija pokrajac Njena.si

Silvia po lepotnem posegu: 'Brez tega sem grda!'

Novice Krško

Podjetna 9-ka v Krškem

Piše: MC Krško

Čas objave:
08.10.2019 11:41

V Mladinskem centru Krško je konec prejšnjega meseca že šesto leto zapored potekal Dan poklicev, namenjen učencem osmih in devetih razredov, ki se bodo kmalu odločali o nadaljevanju šolanja in izbiri poklica.

Izvedbo Dneva poklicev, ki je bil tokrat namenjen učencem Osnovne šole Artiče, v kratkem pa se bosta zvrstili še dve šoli iz Posavja, in sicer: OŠ Bistrica ob Sotli in OŠ Boštanj. Nosilka projekta Podjetna 9-ka je Občina Krško. Cilj aktivnosti je mladostnikom predstaviti kako poteka delo v določenih podjetjih, kako priti do želenega poklica in kakšne so njihove možnosti zaposlitve v prihodnosti.

Učenci, ki so sodelovali na Dnevu poklicev, so mesec dni pred tem izpolnili anketo, v katerih so navedli, katere poklice si želijo spoznati in na podlagi teh interesov so povabili predstavnike različnih poklicev. Učenci so se na Dan poklicev najprej zbrali v dvorani, kjer jih je pozdravil direktor Mladinskega centra Krško Mitja Valentinc, nato pa so poslušali še krajšo predstavitev o dejavnostih mladinskega centra. Kasneje so osnovnošolci sodelovali še na zanimivih delavnicah kompetenc, ki sta jih pripravili Barbara Masnik in Maša Mlakar, nato pa so se jim pridružili predstavniki različnih podjetij iz Posavja, ki so v manjših skupinah učencem predstavili svoje osebne poklicne poti in podjetja, v katerih so zaposleni ter razložili trende zaposlovanja v svojih podjetjih in ustanovah v naslednjih letih.

Z odzivom na povabilo so podjetja in ustanove znova dokazali, da se zavedajo pomembnosti izobraževanja mladih, ki bodo morda v prihodnosti tudi del njihovega podjetja. Seveda pa se zahvaljujemo tudi osnovnošolcem, njihovim staršem in strokovnim sodelavcem, da so jim prisluhnili.

Vsi udeleženi, tako organizatorji, kot predstavniki poklicev, predvsem pa učenci in predstavniki šol, so bili z izvedbo zelo zadovoljni, zato že nestrpno pričakujejo prihodnje leto in naslednji Dan poklicev, ki bo zagotovo še pridobil na širini in kakovosti.