združeni-narodi, ameriška-policija Svet24.si

VIDEO in FOTO: Pred zgradbo ZN postopal sivolas ...

Saša Einsiedler Svet24.si

Saša Einsiedler je tretjič zaročena

Lovro Sturm-2 Svet24.si

Umrl je bivši minister Lovro Šturm

janez jansa dz1 Reporter.si

Janša deli klonirano vsebino plagiatorskega ...

traktor tonin Necenzurirano

Tonina enkrat že zalotili, a se posel spet obeta ...

Rumer Willis Odkrito.si

Čigava hčerka okoli hodi brez modrčka?

masle padec Ekipa24.si

ZMRAZI DO KOSTI! Slovenski skakalec utrpel ...

Novice Novo mesto

Podjetniška šola za mlade podjetnike

Piše: Anja Jakše

Čas objave:
19.12.2017 11:46

Podjetniški inkubator Podbreznik je v sodelovanju z RC Novo mesto tekom leta izvajal podjetniško šolo za vse, ki želijo do dobra razviti svojo idejo.

Minulo sredo so udeleženci podjetniške šole predstavili svoje ideje, ocenila jih je komisija in razglasila najboljše, dogodek pa je s predstavitvijo podjetniške poti in številnimi nasveti mladim podjetnikom popestril bloger in novinar Jure Marolt.


Jure Marolt, ustvarjalec bloga Ljubki nesmisel, je udeležencem podjetniške šole dejal, da je njegov blog sicer začel nastajati izključno zaradi strasti do pisanja, sedaj pa prinaša tudi nekaj kruha. Kot je dejal, navdih za pisanje dobi iz vsakdanjih preprostih in tudi nekoliko zapletenejših stvari, kot so življenje, vzgoja hčerke, skakanje po lužah in dežju, odnosi. Poudaril je pomen družbenih omrežij v podjetništvu in navzoče spodbudil, da delajo v življenju le tiste stvari, ki izvirajo iz njih samih in jih zato delajo bolj vesele, bogatejše in drugačne od drugih.


Udeleženci podjetniške šole so nato predstavili svojo podjetniške ideje. Roman Šuštaršič Kozan je predstavil alternativen način prenehanja kajenje s pomočjo hipnoze, Neva Zec pa je iznašla Snorex-olje proti smrčanju.
Zrolanka, prenosna blazinica, narejena iz odpadnih vrečk, nastaja izpod rok Lejle Majkić, Greta Kralj oblikuje personalizirane cvetlične lonce z imenom Cvetko, ročno izdelane prilagodljive rjuhe in posteljnina, ki so narejene posebej za avtodome, prikolice in plovila, pa se izdelujejo v podjetju My dream journey, katerega je zastopala Ana Granda Jakše. Tjaša Venek Požgaj je predstavila Recikliranko, trajno vrečko izdelano iz reciklirane babičine zavese, Z organizacijo doživetij po meri, za družino in samske pa se ukvarja Tanja Vesel v podjetju Vesela doživetja. Kot zadnji se je predstavil Miha Pleskovič z virtualnim likom Mike Patty-ja, ki nastopa v stripih.


Štiri članska komisija, v sestavi Marko Sladič, Peter Verščaj, Aleksej Metelko in Jure Marolt, je na koncu razglasila najboljše tri podjetniške ideje. Tretje mesto je pripadlo Nevi Zajc in njenemu olju proti smrčanju Snorex, Tanja Vesel oziroma Vesela doživetja so osvojila drugo mesto, za zmagovalno podjetniško idejo pa je komisija razglasila My dream journey Ane Granda Jakše.


Organizatorja dogodka Irena Žagar in Simon Jeraj sta podjetniško druženje zaključila s spodbudnimi besedami za vse, ki se podajajo ali so že v podjetniških vodah, da vztrajajo in delajo stvari v katere verjamejo, saj je le to zagotovilo za uspeh.