900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Podnebna kavarna v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
04.11.2022 09:33

Podnebna kavarna prihaja v Novo mesto, beseda pa bo tekla o načinih varčevanja z energijo v gospodinjstvih.

Prihodnji torek ob 18. uri bo v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto potekal sproščen pogovor o načinih varčevanja v gospodinjstvu in brezplačno osebno svetovanje o porabi energije.

Pogovor bo potekal v okviru projekta Life IP Care4Climate. Odgovore na vprašanje, kako lahko na področju energije privarčujemo v gospodinstvu, bodo poskušali poiskati v moderiranem pogovoru, kjer bodo za strokovno plat poskrbeli gostje iz Ministrstva za infrastrukturo in energetski svetovalci mreže Ensvet.

Uvodni pogovor, kjer se bodo dotaknili učinkovite trajnostne mobilnosti in dejanj, s katerimi lahko učinkovito privarčujemo, se bo nato preoblikoval v osebno, brezplačno svetovanje glede porabe energije v gospodinjstvu. 

Prisotni se bodo lahko preizkusili v znanju na podnebnem kolesu sreče ter si postregli z brezplačno kavo in piškoti.

Podnebna kavarna je niz potujočih predavanj, razprav ali delavnic, oprtih na strokovni podkovanosti 15 partnerjev, ki soustvarjajo projekt Life IP Care4Climate. V sproščeni toplini kavarniškega druženja seznanjamo širše občinstvo s podnebnimi spremembami, organiziramo predavanja in razprave, omogočimo spoznavanje strokovnjakov z različnih področij ter odgovarjamo na vprašanja, ki se porajajo v zvezi s podnebno problematiko.

Dogodek je brezplačen in je namenjen vsem, ki želijo s spremembo svojih navad v bolj trajnostne prispevati k blaženju podnebnih sprememb in privarčevati pri stroških za energijo. Prijave niso potrebne.