nicola-tanturli, iskalna-akcija Svet24.si

FOTO: Pogrešanega 21-mesečnega malčka našli v ...

gasilci stara vrhnika Svet24.si

V tragediji na avtocesti ugasnila tri življenja; ...

jozef horvat bobo Reporter.si

Novi šok v NSI: Jožef Horvat ni več v igri za ...

solkan, soča, utopitev Svet24.si

Je utopitvi dečka v Soči botroval nenaden ...

balskanski bojevnik, dragan tošić Necenzurirano

Lovke afere komunalno blato vodijo do Balkanskega ...

elon musk Odkrito.si

To je vprašanje, ki ga Elon Musk postavi na ...

Britney Spears Njena.si

Britney Spears sodnici razkrila življenje v ...

Novice RIbnica

Podpisali pogodbo za izgradnjo nove brvi

Piše: Občina Ribnica

Čas objave:
15.05.2021 11:56

Včeraj je župan Ribnice, Samo Pogorelc, neposredno na lokaciji brvi, slovesno podpisal pogodbo o izgradnji nove brvi preko reke Bistrice s podjetjem Hipox d.o.o. iz Škofljice, ki je bil izbran kot najugodnejši ponudnik v postopku evidenčnega naročila za izbor izvajalca izgradnje brvi za kolesarje in pešce preko reke Bistrice.

V sklopu projekta oz. podpisane pogodbe bo odstranjena stara brv in postavljena nova, po vzorcu nekdaj že obstoječe brvi. Nova brv, v dolžini cca. 18,50 metra, bo izvedena v jeklenem paličju, pohodna površina bo izvedena v hrastovem lesu, z deskami 6-8 cm, ki bodo pritrjene na jekleno podkonstrukcijo. Lesene podnice bodo nameščene prečno na vzdolžne jeklene profile, na manjšem medsebojnem razmaku, tako da bo omogočeno odvodnjavanje s površine. Širina pohodne površine brvi bo cca 2,20 m, ograja bo izvedena panelno, s polnilom iz jeklenih palic v vertikalnem rastu, na stebrih pa bodo na primerni višine pritrjene konzole za vzdolžno držalo, ki bo izvedeno v jesenovem lesu. Projekt izgradnje se bo pričel v sredini meseca junija, zaključek pa je predviden za 31.7.2021. Vrednost investicije je ocenjena na dobrih 90.000 €.

Omenjena investicija se bo izvajala znotraj projekta »Aktivno prek mostov - gozdovi, vode in mostovi Ribnice«, s katerim smo kandidirali na razpisu LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe in prejeli odobrenih kar 68.809,00 € sofinancerskih sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Z izvedbo projekta pa želimo vzpostaviti boljše infrastrukturne, vsebinske in promocijske aktivnosti za področje gibanja, predvsem pa na področju kolesarjenja, ki v današnjem času postaja vse bolj priljubljena rekreacija.