Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice RIbnica

Podpisali pogodbo za izgradnjo nove brvi

Piše: Občina Ribnica

Čas objave:
15.05.2021 11:56

Včeraj je župan Ribnice, Samo Pogorelc, neposredno na lokaciji brvi, slovesno podpisal pogodbo o izgradnji nove brvi preko reke Bistrice s podjetjem Hipox d.o.o. iz Škofljice, ki je bil izbran kot najugodnejši ponudnik v postopku evidenčnega naročila za izbor izvajalca izgradnje brvi za kolesarje in pešce preko reke Bistrice.

V sklopu projekta oz. podpisane pogodbe bo odstranjena stara brv in postavljena nova, po vzorcu nekdaj že obstoječe brvi. Nova brv, v dolžini cca. 18,50 metra, bo izvedena v jeklenem paličju, pohodna površina bo izvedena v hrastovem lesu, z deskami 6-8 cm, ki bodo pritrjene na jekleno podkonstrukcijo. Lesene podnice bodo nameščene prečno na vzdolžne jeklene profile, na manjšem medsebojnem razmaku, tako da bo omogočeno odvodnjavanje s površine. Širina pohodne površine brvi bo cca 2,20 m, ograja bo izvedena panelno, s polnilom iz jeklenih palic v vertikalnem rastu, na stebrih pa bodo na primerni višine pritrjene konzole za vzdolžno držalo, ki bo izvedeno v jesenovem lesu. Projekt izgradnje se bo pričel v sredini meseca junija, zaključek pa je predviden za 31.7.2021. Vrednost investicije je ocenjena na dobrih 90.000 €.

Omenjena investicija se bo izvajala znotraj projekta »Aktivno prek mostov - gozdovi, vode in mostovi Ribnice«, s katerim smo kandidirali na razpisu LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe in prejeli odobrenih kar 68.809,00 € sofinancerskih sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Z izvedbo projekta pa želimo vzpostaviti boljše infrastrukturne, vsebinske in promocijske aktivnosti za področje gibanja, predvsem pa na področju kolesarjenja, ki v današnjem času postaja vse bolj priljubljena rekreacija.