Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Grosuplje

Podpisali pogodbo za širitev Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje

Piše: STA

Čas objave:
09.04.2019 14:16

Grosupeljski župan Peter Verlič in predsednik uprave CGP Martin Gosenca sta danes podpisala pogodbo za širitev Osnovne šole (OŠ) Louisa Adamiča Grosuplje. Gre za okoljsko manj obremenjujočo gradnjo, pogodbena vrednost naložbe znaša dobrih 3,9 milijona evrov. Šola bo nared za učence 1. septembra 2020, so sporočili z občine.

"To bo res lepa šola in se je že močno veselim. V tem času, v času gradnje, pa seveda prosim za potrpljenje in strpnost tako učence, starše, kot tudi zaposlene," je dejal župan in dodal, da bo 1. septembra 2020 v občini "na nebu spet zasijalo močno sonce", ko bodo nov prizidek tudi predali svojemu namenu.

Gosenca je povedal, da imajo z gradnjo šol in na splošno visokogradniških objektov veliko izkušenj. Ena šola je bila zgrajena tudi za občino Grosuplje, pred dobrim letom na Polici, je dodal.


Ravnateljica OŠ Louisa Adamiča Janja Zupančič pa je ob podpisu pogodbe povedala, da nove učilnice, nova športna dvorana pomenijo res veliko izboljšanje za pogoje dela, kakovost pouka, za samo organizacijo dela v šoli. Tako bodo te pridobitve po njenih besedah zelo veseli.

Obstoječi objekt šole se bo razširil za osem učilnic s pripadajočimi pomožnimi prostori, kot so kabineti, garderobe, sanitarije, tehnični prostori itd.. Širitev pa obsega tudi izgradnjo novega športnega objekta, v katerem bodo zagotovili tri vadbene površine z možnostjo organiziranja uradnih panožnih tekmovanj, kot so košarka, rokomet, odbojka, dvoranski nogomet in drugo.

Tu bodo pomožni prostori, denimo garderobe s tuši, sanitarije, prostor za športno opremo, tehničnim prostorom za hrambo tribun, stolov, zaščite poda in drugih pripomočkov za organizacijo različnih dogodkov, prostorom za športne pedagoge in drugimi spremljajočimi prostori. Borilnice v obstoječem objektu šole pa bodo preuredili v garderobe za učence.