cepljenje, krško, množično-cepljenje Svet24.si

Vlada z ukrepi za pospešitev cepljenja: večje ...

sveče Svet24.si

Upanje je ugasnilo že pred dnevi, zdaj se je ...

borut pahor pl1 Reporter.si

Z Janšo se ne sovraživa: predsednik države ...

edvard kadic Svet24.si

Promocija cepljenja: kaj smo dobili za 11.500 ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

odpadne-baterije Odkrito.si

Kako pravilno odvržemo stare baterije?

TELEFON_Galaxy A72_NAJSTNICA (3) Najstnica.si

Vse, kar potrebuješ, v enem telefonu

Novice Mokronog Trebelno

Mokronoški gasilci bodo dobili novo vozilo

Piše: R.K.

Čas objave:
11.06.2021 11:02

Župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver, predsednik PGD Mokronog Janez Bregant in prokurist podjetja GV Pušnik, Marijan Pušnik, so včeraj podpisali pogodbo, s katero bo v enem letu PGD Mokronog bogatejše za novo gasilsko vozilo GVC 24/50.

Občina Mokronog-Trebelno bo za nakup novega gasilskega vozila zagotovila 242 tisoč evrov v dveh letih, naložba pa je trenutno ocenjena na 310 tisoč evrov. Razliko bodo z lastnimi sredstvi in s pomočjo donatorjev zagotovili gasilci sami.
»Dobro opremljene gasilske enote in dobro opremljeni gasilci, ki tudi zagotavljajo dobro varnost - to je moje osebno vodilo. Sam sem ponosen na to, da sem lahko župan občine, kjer deluje pet gasilskih društev s takim odnosom, ki ga je čutit navzven. To so gasilci, ki z vso svojo odgovornostjo spoštujejo vlogo, ki jo v kraju predstavljajo, ki spoštujejo finančno pomoč, predvsem pa zelo cenijo vsak evro, ki ga dobijo s strani občine,« je ob tej priložnosti povedal župan Anton Maver.


Vozilo GVC 24/50, ki ga mokronoški gasilci trenutno uporabljajo, bo prihodnje leto staro 25 let. Z njim so sodelovali v intervencijah v domači občini in na območju Gasilske zveze Trebnje ter pomagali pri naravnih in drugih nesrečah po vsej Sloveniji. Opremljeno je po standardih, ki so veljali pred četrt stoletja, nima prvega pogona, ki je za hribovit teren sicer priporočljiv. »To vozilo bo imelo pogon na vsa štiri kolesa, vgrajena bo črpalka, ki ima zmogljivost najmanj 2400 litrov pretoka vode na minuto, vgrajen bo rezervoar za vodo s pet tisoč litri vode, kajti imamo še nekaj predelov v občini, kjer moramo v sušnih obdobjih dovažati vodo. Seveda bo pa v tem vozilu vsa oprema, ki mu pripada po tipizaciji ga gasilsko vozilo GVC 24/50,« pojasnjuje predsednik Prostovoljnega društva Mokronog Janez Bregant.


PGD Mokronog, ki ima trenutno skoraj 170 članov, bo prihodnje leto praznovalo 140-letnico delovanja. Novo gasilsko vozilo se bo tako v jubilejnem letu pridružilo voziloma GVC 16/25 in GVM-1, medtem ko bo četrt stoletja staro gasilsko vozilo GVC 24/50 našlo novega lastnika.

Janez Bregant o novem vozilu PGD Mokronog


Anton Maver o novem vozilu PGD Mokronog