andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Grosuplje

Podpisana pogodba za izgradnjo novega nadvoza v Grosupljem

Piše: STA

Čas objave:
18.03.2021 17:38

Župan Občine Grosuplje Peter Verlič, direktorica Direkcije RS za infrastrukturo Ljiljana Herga in predsednik uprave CGP Martin Gosenca so danes podpisali pogodbo za izgradnjo novega nadvoza Motvoz. Gre za nadvoz prek železniške proge v Grosupljem proti Ponovi vasi. Pogodbena vrednost naložbe je 1,73 milijona evrov brez davka na dodano vrednost.

Kot so sporočili iz občine, bo izvajalec CGP dela predvidoma izvedel v devetih mesecih od uvedbe v delo. Vključujejo rušitev obstoječega nadvoza in izgradnjo novega. Ta bo širši in sodobnejši ter bo po navedbah občine prispeval k bolj varnemu in trajnostnemu prometu. Na nadvozu bodo uredili tudi površine za pešce in kolesarje.

Skladno z julija lani podpisanim sporazumom bo 90 odstotkov potrebnih sredstev zagotovilo ministrstvo za infrastrukturo, preostanek pa občina.


Hkrati z gradnjo novega nadvoza bo potekala tudi nadgradnja železniške postaje Grosuplje. Med drugim bodo zamenjali spodnji in zgornji ustroj železniške proge, zgradili novo peronsko infrastrukturo vključno z zunajnivojskim dostopom na perone ter nadgradili telekomunikacijske in elektroenergetske naprave.

Na območju ukinjenega nivojskega prehoda v bližini Sončnih dvorov bodo zgradili dodatni podhod. Obenem bodo obnovili celotno postajno poslopje, vsi dostopi na železniški postaji pa bodo prilagojeni invalidom in funkcionalno oviranim osebam.

Nadgradnja železniške postaje naj bi bila končana v 12 mesecih. Vrednost celotne nadgradnje vključno z izgradnjo novega nadvoza je ocenjena na 24,1 milijona evrov.