podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Metlika

Pogodba za 1. fazo dograditve metliške čistilne naprave

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.07.2015 11:33

Metliški župan Darko Zevnik je z direktorjem postojnskega podjetja Purgator Matejem Stegelom, podpisal pogodbo za 1. fazo dograditve centralne čistilne naprave (CČN) Metlika.

V okviru 1. faze dograditve CČN Metlika se bo izvedla sanacija obstoječega črpališča, zgradil zalogovnik za greznično blato, bazen za aerobno stabilizacijo blata in bazen za zgoščevanje blata, skupaj z vso elektro, tehnološko in strojno opremo. Vrednost pogodbe znaša 445.203,87 evrov. Dela, ki se bodo pričela izvajati takoj po podpisu pogodbe, bodo trajala do 31. januarja prihodnje leto.

Sredstva bodo v celoti zagotovljena iz občinskega proračuna iz naslova amortizacije komunalne infrastrukture.

CČN Metlika je bila leta 2003 rekonstruirana, tako da njena kapaciteta znaša 4.500 PE. V sklopu zadnje rekonstrukcije ni bil izveden zalogovnik za sprejem viška mulja iz okoliških čistilnih naprav, ustrezen sprejem grezničnih fekalnih vod in ni bila zagotovljena ustrezna aerobna stabilizacija blata. Z investicijo bomo zagotovili ustrezen sistem ravnanja z viškom aktivnega blata, sprejem muljev iz okoliških čistilnih naprav ter sprejem grezničnih fekalnih vod. Zalogovnik za staranje blata bo omogočil doseganje boljše suhosti odpadnega mulja in posledično zmanjšanja količine blata. Z dograditvijo čistilne naprave bo omogočeno sistematično praznjenje greznic.

V drugi fazi bo potrebno izvesti še preboj v prezračevalnem bazenu, sanirati betone v obstoječem usedalniku, črpališču in prezračevalnem bazenu ter zamenjati aeratorje.